Ο καθένας πρέπει να σώσει τον εαυτό του. Γρίπη και Covid είναι 20 φορές παραπάνω επικίνδυνη

Ο καθένας πρέπει να σώσει τον εαυτό του. Γρίπη και Covid είναι 20 φορές παραπάνω επικίνδυνη

Ο καθένας πρέπει να σώσει τον εαυτό του, γιατί αν πάμε και στο Δεκέμβρη και αρχίσουν και οι γρίπες, να ξέρουν οι ανεμβολίαστοι ότι τις μονάδες δεν υπάρχει περίπτωση να τις αποφύγουν. Γρίπη και Covid είναι 20 φορές παραπάνω επικίνδυνη για τους ανεμβολίαστους… Τα χειρουργεία έχουν μείνει πίσω, τα τακτικά πίσω, θα έχουμε όλο τον χειμώνα και διάφορες ιώσεις και θα κυκλοφορούμε, αλλά πρέπει να κυκλοφορούμε με προσοχή

Ανήσυχη για την εξέλιξη της πανδημίας μετά το Δεκέμβριο λόγω του μη ικανοποιητικού ποσοστού εμβολιασμών αλλά και της επερχόμενης έξαρσης άλλων ιώσεων όπως η γρίπη, εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Παράλληλα, εξέφρασε και επιφυλάξεις για τις παρελάσεις στη Βόρεια Ελλάδα.  

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν τόσο για τον κορονοϊό όσο και για τη γρίπη.

Για τις παρελάσεις, η Ματίνα Παγώνη σχολίασε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι όταν υπάρχει μεγάλη κινητικότητα σημαίνει και αύξηση κρουσμάτων, και στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει μεγάλο ιικό φορτίο. Έτσι πρότεινε στις κόκκινες περιοχές να γίνουν μόνο στρατιωτικές παρελάσεις και όχι οι μαθητικές.

«Θα υπάρχει κάθε 2 μέτρα χωροφύλακας που θα λέει “εσύ εμβολιασμένος εσύ ανεμβολίαστος”» διερωτήθηκε.

«Συνεχίζουμε να έχουμε διψήφιο αριθμό θανάτων. Aν είχαμε κάνει το 80% (εμβολιασμούς), και την 3η δόση, ξέρετε πώς θα ήμασταν; Όπως η Δανία και οι άλλες χώρες», τόνισε η M. Παγώνη. 

Όπως επισήμανε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τα κέντρα εμβολιασμού έχουν ερημώσει.

«Με το άνοιγμα αισθανόμαστε μια ελευθερία και ξεχάστηκε ο εμβολιασμός, δε φοράμε μάσκες», κατέληξε.  

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα