Υπόθεση Ρόδου: Η εκπαιδευτικός ήταν το 11ο θύμα από την αρχή του χρόνου

Υπόθεση Ρόδου: Η εκπαιδευτικός ήταν το 11ο θύμα από την αρχή του χρόνου

Σοκαρισμένο είναι το νησί της Ρόδου από την εν ψυχρό δολοφονία της 31ενός ετών Δώρας που την πυροβόλησε ο ίδιος ο σύντροφός της. Οι γονείς της μιλώντας αποκλειστικά στο Mega είπαν ότι ο 40χρονος δολοφόνος και αυτόχειρας είχε κακή συμπεριφορά απέναντί της ενώ η άτυχη Δώρα ήθελε να βάλει ένα τέλος στη σχέση τους.
Η Δώρα ήταν μία γυναίκα με όνειρα. Όμως 9 μήνες πλάι στον δολοφόνο της ζούσε τον απόλυτο εφιάλτη.

Το ζευγάρι πήγε τον Αύγουστο διακοπές. Εκεί σύμφωνα με την οικογένεια της άτυχης Δώρας ξεκίνησε το μαρτύριο. Αμέσως μετά τις διακοπές η νεαρή εκπαιδευτικός ήθελε να βάλει ένα τέλος σε αυτή τη σχέση.

Η Δώρα έβλεπε τις ακραίες συμπεριφορές του 40χρονου όμως φοβόταν όπως εξομολογούνται ο πατέρας και η αδελφή της.

Η νεαρή εκπαιδευτικός όμως δεν κατάφερε να ξεφύγει. Το νήμα της ζωής της κόπηκε τόσο πρόωρα από την καραμπίνα του ίδιου του πρώην συντρόφου της.

Ο 40χρονος της είχε στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι της. Την πυροβόλησε δύο φορές όταν εκείνη βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό της. Στη συνεχεία επέστρεψε στο σπίτι του και αυτοκτόνησε.

Ο δράστης στο  παρελθόν είχε απειλήσει ξανά πρώην φίλες του. Όπως αποκαλύπτεται ο 40χρονος δολοφόνος και αυτόχειρας είχε βεβαρυμμένο παρελθόν  καθώς είχε εκδηλώσει βίαιη συμπεριφορά και σε προηγούμενη σχέση  του καθώς και στην πρώην σύζυγό του.

«Κάποια στιγμή μου λέει “μαμά θα μείνουμε μαζί, δεν θέλω να μπλέξουμε οικογένειες”’. Μου έλεγε “έχω το μεταπτυχιακό, δεν θέλω επισκέπτες, θέλω να έχω το γραφείο μου”. Ο κύριος την ζήλευε. Έμειναν μαζί από τον Ιούλιο. Αύγουστος πήγαν διακοπές 2-3 εβδομάδες. Εκεί κάτι έγινε στην Κάλυμνο και έδειξε άλλον εαυτό» ανέφερε η κ. Κατερίνα.

Ο δράστης ζήλευε αφόρητα το θύμα. «Της έλεγε δεν θα βγεις έξω. Άφηνε το κλειδί πίσω από την πόρτα για να βλέπει τι ώρα γυρνάει» συνεχίζει η μητέρα της.

Όπως ανέφερε η κόρη της της εκμυστηρεύτηκε μετά τις διακοπές ότι σκοπεύει να χωρίσει. «Μαμά αποφάσισα να χωρίσω. Της λέω το κρεβάτι σου είναι εδώ, σε περιμένει» είπε.

Ρόδος: Τις τελευταίες μέρες τον φοβόταν
Η κ. Κατερίνα συνεχίζει. «Μια μέρα με πήρε 4 η ώρα τα ξημερώματα η κόρη μου και μου λέει “μαμά είναι τρελός αυτός ο άνθρωπος έχει πρόβλημα. Θέλω να χωρίσω“. Και μετά του λέει “τα είπα και στην μάνα μου. Μη νομίζεις ότι δεν μιλάω δεν μιλάω”».

Η συμπεριφορά του δράστη ήταν απαράδεκτη. Μεταξύ άλλων έλεγε στο θύμα «δεν θέλω να βλέπεις τηλεόραση μόνη σου. Θέλω όταν πάω για ύπνο να κοιμάσαι». Όπως είπε ούτε εκείνοι μπορούσαν να φανταστούν πού μπορούσε να φτάσει ο δράστης, αλλά ούτε και το θύμα. «Ο άνθρωπος είχε θέμα» λένε και οι δύο μαζί.

 
Η άτυχη Δώρα είχε 9 μήνες σχέση με τον δράστη και συγκατοίκησαν τον περασμένο Ιούλιο. «Εγώ δεν θέλω να βγαίνεις, δεν θέλω να πηγαίνεις εκεί» έλεγε ο θύτης στο θύμα, σύμφωνα με την κ. Κατερίνα.

«Την παρακολουθούσε. Ήξερε τι ώρα σχολάει και την περίμενε έξω από το σπίτι της φίλη της. Της είχε στήσει καρτέρι. Τις τελευταίες μέρες τον φοβόταν πολύ» σχολίασε η τραγική μητέρα για τη μέρα του φόνου.

«Δεν πήγαινε το μυαλό μου εκεί. Αλλά φοβόμουνα για το κορίτσι μου» σημείωσε ο κ. Τριαντάφυλλος, πατέρας του θύματος.

Η αδερφή του θύματος, η Έφη, είχε κακό προαίσθημα. «Δώρα πρόσεχε, δεν έχω καλό προαίσθημα» συμβούλευσε την αδερφή της μια μέρα πριν την δολοφονία.

Ο επεισοδιακός γάμος και οι κρυφές κάμερες

Χωρισμένος με ένα παιδί ήταν ο 40χρονος γυναικοκτόνος ο οποίος αφού δολοφόνησε την 32χρονη Δώρα στην Ρόδο, αυτοκτόνησε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος είχε παντρευτεί με πολιτικό γάμο στο παρελθόν. Ακόμα, πριν χρόνια, ο γυναικοκτόνος είχε χάσει την όραση του για δύο χρόνια, εξαιτίας ενός ατυχήματος που είχε υποστεί.

Όπως αποκαλύπτεται ο 40χρονος έχει επιδείξει επιθετική συμπεριφορά έναντι συντρόφων του και στο παρελθόν. Πιο συγκεκριμένα μόλις πρόσφατα ολοκληρώθηκε προκαταρκτική εξέταση που παραγγέλθηκε από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου για εκβίαση και πρόσκληση σωματικών βλαβών σε 40χρονη σύντροφο του. Η 40χρονη επί 4μήνο υποψιαζόταν ότι είχε τοποθετήσει κρυφή κάμερα και παρακολουθούσε την κάθε της κίνηση.

Σύμφωνα με την dimokratiki.gr, ο 40χρονος είχε προκαλέσει προβλήματα και σε πρώην σύζυγό του. Εκείνη είχε προσφύγει συγκεκριμένα, όντας σε διάσταση μαζί του, στα αστικά και ποινικά δικαστήρια με αίτημα την έκδοση απόφασης με την οποία θα του απαγορευτεί να προσβάλει την προσωπικότητά της, καθώς και να μην πλησιάζει την ίδια, την κατοικία και τον τόπο εργασίας της, στα 500 μέτρα.

Είχε ζητηθεί να παύσει να την παρακολουθεί και να εμποδίζει την ελεύθερη κίνησή της, να παύσει να παραβιάζει το άσυλο της κατοικίας της και το απόρρητο της ιδιωτικής της ζωής και τέλος να απέχει από κάθε παράνομη πράξη εις βάρος της ψυχικής και σωματικής της υγείας, ώστε να προληφθεί η καθημερινά απειλούμενη σωματική της ακεραιότητα.

Είχε τελέσει με τον 40χρονο πολιτικό γάμο το 2011 και ο έγγαμος βίος τους παρουσίασε από την αρχή πολλά προβλήματα, εξαιτίας της συμπεριφοράς του, καθώς σε κάθε διαφωνία τους, έσπαγε ό,τι έβρισκε μπροστά του, μιλούσε απαξιωτικά για εκείνη και την οικογένειά της, την εξύβριζε και την χτυπούσε, προσπαθούσε να την μειώσει ως άνθρωπο και γυναίκα και δεν συνείσφερε καθόλου στις οικογενειακές ανάγκες.

Υποστηρίζει ακόμη ότι σε μια περίσταση με την απειλή όπλου την απήγαγε και την έβαλε να οδηγεί το αυτοκίνητό της, ενώ ο ίδιος βρισκόταν στο πίσω κάθισμα με την κάννη του όπλου να την σημαδεύει.

Ισχυρίζεται ότι την υποχρέωσε να κοιμηθούν σε ξενοδοχείο, ενώ μετά από μήνυσή της και ενώ είχε τελειώσει το αυτόφωρο, σκαρφάλωσε τον μαντρότοιχο της οικίας της και επιχείρησε να την πλησιάσει, αλλά εκδιώχθηκε από ιδιωτικό αστυνομικό και τον σκύλο του, τους οποίους είχε προσλάβει ο πατέρας της, για την ασφάλειά της

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα