Πάτρα: Κρίσιμο το επόμενο 24ωρο για τον 6χρονο που τραυματίστηκε σε αγώνες καρτ

Πάτρα: Κρίσιμο το επόμενο 24ωρο για τον 6χρονο που τραυματίστηκε σε αγώνες καρτ

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο παραμένει ο άτυχος 6χρονος που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των αγώνων καρτ.
Ένας αγώνας αυτοκινήτων καρτ, που ξεκίνησε ως γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, στο κέντρο της Πάτρας, κατέληξε σε σοκαριστικό ατύχημα με θύμα ένα αγοράκι μόλις 6 ετών.

Ένα αυτοκίνητο των αγώνων έπεσε πάω στα προστατευτικά κιγκλιδώματα καταπλακώνοντας το παιδί.

Καταπλακώθηκε από όχημα
Αμέσως, ο εξάχρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο  στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο παίδων της Πάτρας. εκεί οι γιατροί το διασωλήνωσαν και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στην ΜΕΘ παίδων και εφήβων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου.

Πέντε συλλήψεις
Για τον τραυματισμό του παιδιού, συνελήφθησαν πέντε άτομα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τέσσερις εκ των συλληφθέντων είναι μέλη της διοργανώτριας αρχής των αγώνων, ενώ ο πέμπτος συλληφθείς είναι ο οδηγός του αυτοκινήτου που φέρεται να τραυμάτισε τον ανήλικο.

Οι συλληφθέντες κρατήθηκαν το βράδυ στο Αστυνομικό Μέγαρο της οδού Ερμού, ενώ σήμερα αναμένεται να περάσουν την πόρτα του εισαγγελέα. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, από την αστυνομία για τις συνθήκες και τα ακριβή αίτια του συμβάντος, διερευνάται αν είχαν ληφθεί και αν τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας, που προβλέπονται σε ανάλογες διοργανώσεις.

Για το ατύχημα οι διοργανωτές του PICK Patras εξέδωσαν ανακοίνωση για την οριστική διακοπή των αγώνων καρτ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα