Παύλος Φύσσας: 8 χρόνια μετά την δολοφονία του

Παύλος Φύσσας: 8 χρόνια μετά την δολοφονία του

Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη μέρα, που ο Παύλος Φύσσας πέφτει νεκρός από το μαχαίρι του Χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά.

Φέτος, είναι η πρώτη φορά, που έστω νοητά μπορεί να χαμογελάει αφού η μέρα αυτή βρίσκει τα στελέχη της Χρυσής Αυγής στην φυλακή και το ναζιστικό μόρφωμα επίσημα χαρακτηρισμένο ως εγκληματική οργάνωση.

Στις 7 Οκτωβρίου 2020 η ελληνική Δικαιοσύνη απέδωσε στο νεοναζιστικό μόρφωμα τον χαρακτηρισμό «εγκληματική οργάνωση».

Οι ζητωκραυγές των 50.000 πολιτών, που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το Εφετείο Αθηνών συγκλόνισαν το πανελλήνιο και σφράγισαν την οριστική και αμετάκλητη ήττα για τη Χρυσή Αυγή στην κοινωνία.

Ήταν μία νίκη αντιφασιστική απέναντι σε ένα τέρας που θρέφεται από το ίδιο σύστημα που το απορρίπτει με ρητορικά σχήματα.

Ήταν μία νίκη προσωπική. Ήταν η νίκη του Παύλου Φύσσα.

Η δολοφονία

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν αρχή του τέλους για τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, με το κόμμα να περνάει στην πολιτική ιστορία της χώρας ως εγκληματική οργάνωση.

To ημερολόγιο έδειχνε 18 Σεπτεμβρίου του 2013, όταν ο Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός στην Αμφιάλη, χτυπημένος από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά.

Ο δολοφόνος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στην σκηνή του εγκλήματος καθ’ υπόδειξη του θύματος, ενώ, σύμφωνα με μαρτυρίες, είχε προηγηθεί ολιγόλεπτη οργανωμένη επίθεση από άτομα που έφεραν διακριτικά της Χρυσής Αυγής.

sportime

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα