Κορονοϊός: Άνοιξε η πλατφόρμα για την 3η δόση - Με ποιο εμβόλιο, με ποιους ξεκινά, ποιοι θα ακολουθήσουν

Κορονοϊός: Άνοιξε η πλατφόρμα για την 3η δόση - Με ποιο εμβόλιο, με ποιους ξεκινά, ποιοι θα ακολουθήσουν

Η τρίτη δόση  εμβολιασμού κατά του κορονοιού, αφορά σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, τους ανοσοκατεσταλμένους και ανθρώπων που αντιμετωπίζουν ή πρόσφατα αντιμετώπισαν σοβαρές ασθένειες.

Το σύστημα έχει ήδη ανοίξει για τον κλείσιμο των ραντεβού της αναμνηστικής δόσης

Το επόμενο βήμα στο μέτωπο της πανδημίας είναι η χορήγηση της 3ης δόσης και, το MEGA αποκαλύπτει ποιο είναι το σχέδιο που έχει στο τραπέζι το Μέγαρο Μαξίμου και περιμένει τις τελικές αποφάσεις των επιστημόνων.

Η 3η δόση θα γίνει με εμβόλια mRNA και φυσικά για όσους είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, θα είναι και την αναμνηστική δόση.

Πρώτη στη λίστα για την τρίτη δόση μπαίνουν ανοσοκατεσταλμένοι και άνθρωποι που αντιμετωπίζουν ή πρόσφατα αντιμετώπισαν σοβαρές ασθένειες

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα ακολουθήσουν οι άνω των 60 ετών και μετά οι υγειονομικοί οι οποίοι άλλωστε εμβολιάστηκαν από τους πρώτους.

Μετά η πλατφόρμα θα ανοίξει για το γενικό πληθυσμό και για όσες και όσους έχει παρέλθει 8μηνο από τη 2η δόση. Μάλιστα εκτιμάται ότι ακόμα και σε ένα μήνα από σήμερα είναι εφικτό να αρχίσει να εμβολιάζεται με 3η δόση ο γενικός πληθυσμός.

Pfizer: Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μειώνεται με την πάροδο του χρόνου - Ασφαλής η τρίτη δόση

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μειώνεται με την πάροδο του χρόνου, ασφαλής η τρίτη δόση

Η μείωση της αποτελεσματικότητας οφείλεται κυρίως στη μείωση των ανοσολογικών αποκρίσεων του εμβολίου με την πάροδο του χρόνου, και όχι στη μετάλλαξη Δέλτα, ανέφεραν στην παρουσίαση οι ερευνητές της Pfizer.

 Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η Pfizer αναφέρει ότι τα δεδομένα από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ δείχνουν ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά του κορωνοϊού μειώνεται με την πάροδο του χρόνου και ότι μια αναμνηστική δόση είναι ασφαλής και αποτελεσματική στην αποτροπή του ιού και των νέων μεταλλάξεων.

«Τα δεδομένα από το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες υποδηλώνουν ότι τα ποσοστά λοιμώξεων αυξάνονται ταχύτερα σε άτομα που εμβολιάστηκαν νωρίτερα», ανέφερε η Pfizer στην παρουσίασή της, η οποία δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του FDA.

 Σύμφωνα με την ατζέντα της συνάντησης που δημοσίευσε ο FDA στον ιστότοπό του, εκτός από την παρουσίαση της Pfizer, σε αυτή περιλαμβάνονται παρουσιάσεις από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, προσωπικό του FDA και ερευνητές από το Ισραήλ και το Ηνωμένο Βασίλειο

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα