Τέλος στη διαμάχη για τον τόπο ταφής του Μίκη Θεοδωράκη - Θα κατέβουμε όλοι στην Κρήτη

Τέλος στη διαμάχη για τον τόπο ταφής του Μίκη Θεοδωράκη - Θα κατέβουμε όλοι στην Κρήτη

Θα κατέβουμε όλοι στην Κρήτη για την ταφή του παππού μας. Και η κόρη του, η Μαργαρίτα, αυτό έχει πια ξεκαθαριστεί, σημείωσε ο Άγγελος Θεοδωράκης – Παπαγγελίδης, μιλώντας στο MEGA ο εγγονός του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, βάζοντας έτσι τέλος στο θρίλερ της ταφής του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο γιος της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, Άγγελος, ξεκαθαρίζει, μέσω του MEGA, ότι θα εκπληρωθεί η τελευταία επιθυμία του παππού του να ταφεί στον Γαλατά Χανίων, όπου θα τον συνοδεύσει σύσσωμη η οικογένεια.

Φαίνεται πως η οικογένεια βρήκε, μετά από δύο δύσκολα 24ωρα, την γαλήνη που χρειαζόταν για να αποχαιρετήσει το δικό της Μίκη, τον πατέρα, τον παππού… με τον τρόπο που ο ίδιος ζήτησε όσο βρισκόταν εν ζωή.

Άλλωστε και στην Κρήτη οι εκτελεστές της τελευταίας επιθυμίας του μεγάλου μουσικοσυνθέτη είναι έτοιμη να δεχτούν την οικογένειά του, αφού τις τελευταίες ώρες κι εκείνοι διαβλέπουν ότι έπεσαν οι τόνοι.

«Έχουμε πληροφορίες ανεπίσημα. Τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποια προσωπική επικοινωνία. Προσπαθούμε όλοι μαζί για να γίνει αυτό που ήθελε για το τελευταίο του ταξίδι ο Μίκης Θεοδωράκης» τόνισε ο Ματθαίος Φραντζεσκάκης, μέλος του Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη.

Ζήτησε συγγνώμη ο γιος του Μίκη
Ο Γιώργος Θεοδωράκης, με την τελευταία του ανάρτηση στο διαδίκτυο ζητά συγνώμη από τον κόσμο που αγάπησε τον μουσικοσυνθέτη, θέλοντας να δώσει τέλος στη διαμάχη για την ταφή του πατέρα του, ζητώντας, μάλιστα, να αρχίσει τώρα η διαδικασία του αποχαιρετισμού που αρμόζει στην προσωπικότητα του Μίκη Θεοδωράκη.

«Η αυριανή διαδικασία στο Πρωτοδικείο δεν με αφορά Δεν πρόκειται να παραστώ. Δεν αψήφισα τον πατέρα μου ζωντανό. Δεν θα το κάνω τώρα όταν όλη η Ελλάδα τον Τιμά. Σας παρακαλώ, να δεχτείτε την συγγνώμη μας, την βγαλμένη μέσα από τον πόνο τον βαθύ, κι όλοι μας να σωπάσουμε για να αποχαιρετήσουμε τον πατέρα» έγραψε ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη.

Το κατευόδιο στον Μίκη
«Ο Μίκης έφερε την ποίηση στο τραπέζι του λαού, δίπλα στο ποτήρι και το ψωμί του», έλεγε ο Γιάννης Ρίτσος.

Αυτός ο λαός θα κατευοδώσει τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη στο τελευταίο ταξίδι. Η οικογένειά του, η γραμματέας του, ο σύλλογος φίλων Μίκη Θεοδωράκη και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος έχουν ήδη φροντίσει για τις τελευταίες λεπτομέρειες του τελετουργικού.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η σορός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου από τις 15:00 το μεσημέρι εως τις 19:00 το απόγευμα, την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου από τις 10:00 το πρωί ως τις 19:00 το απόγευμα, και την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 10:00 το πρωί ως τις 14:00 το μεσημέρι.

Θα ακολουθήσει στις 15:00 το απόγευμα η τελετή αποχαιρετισμού.

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα βρίσκεται τα ξημερώματα της Πέμπτης στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη. Σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία, θα μεταφερθεί στο χωριό του, τον Γαλατά Χανίων. Στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα