Ποιοι πρέπει να κάνουν rapid τεστ και να το πληρώνουν; Ποιοι θα το κάνουν δύο φορές την εβδομάδα

Ποιοι πρέπει να κάνουν rapid τεστ και να το πληρώνουν; Ποιοι θα το κάνουν δύο φορές την εβδομάδα

Τα νέα αυστηρά μέτρα που ανακοινώθηκαν εχθές από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και θα τεθούν σε εφαρμογή από τις 13 Σεπτεμβρίου, θέτουν νέο κλοιό πίεσης κυρίως στους ανεμβολιάστους.

Συγκεκριμένα:
Eκπαιδευτικοί, ακαδημαϊκοί και εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές θα υποβάλλονται σε δύο rapid tests την εβδομάδα.

Το τεστ θα πραγματοποιείται μόνο σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του εργαζόμενου και η τιμή του έχει οριστεί στα 10 ευρώ έκαστο.

Όπως διευκρινίστηκε ο εργοδότης, διατηρεί το δικαίωμα να γνωρίζει αν οι εργαζόμενοί του είναι εμβολιασμένοι και υποχρεούται να ελέγχει την εγκυρότητα της βεβαίωσης αρνητικού τεστ για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους μέσω της ψηφιακής εφαρμογής COVID FREE GR.

Οι υπόλοιποι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα υποβάλλονται σε ένα rapid test την εβδομάδα το οποίο και θα πληρώνουν με δικά τους χρήματα

Το ίδιο μέτρο του διπλού rapid τεστ ισχύει και για τους φοιτητές.

Δάσκαλοι καθηγητές ακαδημαϊκοί, φοιτητές και εργαζόμενοι στον τομέα της εκπαίδευσης που δεν έχουν εμβολιαστεί επίσης με δική τους δαπάνη θα πρεπει να υποβάλλονται σε δυο τεστ την εβδομάδα . Οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δυο δωρεάν σελφ τεστ την εβδομάδα.

Επίσης τα θέατρα, τους κινηματογράφους , τα μουσεία , τους αρχαιολογικούς χώρους και τα κλειστα γυμναστηρια θα επιτρέπεται η εισοδος και στους ανεμβολίαστους με rapid test 48 ωρων.

Για τη μετακίνηση εκτός νομού έχουμε επέκταση των μέτρων με τα τεστ. Οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες (αεροπλάνο, πλοίο, τρένο, ΚΤΕΛ) θα πρέπει να έχουν rapid test 48 ώρες πριν το ταξίδι. Αυτό ισχύει για ηλικίες από 12 ετών. Παιδιά 5-12 ετών ταξιδεύουν με self test.

Θα πρέπει να πληρώνουν το τεστ 10 ευρώ. Ταυτόχρονα 10 ευρώ θα πρέπει να πληρώνουν και τα παιδιά για να κάνουν τεστ, προκειμένου να ταξιδέψουν.

Υπενθυμίζουμε ότι από τις 13 Σεπτεμβριου έως και τις 31 Μαρτιου του 2022 σε καφέ, μπαρ, ταβέρνες κλαμπ, κέντρα διασκέδασης και κλειστούς και ανοιχτούς χώρους γηπέδων θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα