Ζάκυνθος: Έπεσε αεροσκάφος PZL που επιχειρούσε στη φωτιά - Σώος ο πιλότος

Ζάκυνθος: Έπεσε αεροσκάφος PZL που επιχειρούσε στη φωτιά - Σώος ο πιλότος

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες κατέπεσε ένα αεροσκάφος τύπου Πετζετέλ που επιχειρούσε σε πυρκαγιά στη Ζάκυνθο.

Ένα αεροσκάφος τύπoυ PZL έπεσε καθώς επιχειρούσε για την κατάσβεση πυρκαγιάς στη Ζάκυνθο. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Μίνα Καραμήτρου στο OPEN TV, ο πιλότος είναι καλά στην υγεία του.

Υπάρχουν αναφορές πως επιχειρήθηκε να γίνει αναγκαστική προσγείωση λόγω τεχνικού προβλήματος.

 Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, ο πιλότος του αεροσκάφους είναι καλά στην υγεία του και απομακρύνθηκε από το σημείο της πτώσης με τη βοήθεια πυροσβεστών που έσπευσαν να βοηθήσουν.

 Το αεροσκάφος ήταν μαζί με ένα ακόμη πετζετέλ και είχαν σταλεί για να ενισχύσουν από αέρος τις επίγειες δυνάμεις για την κατάσβεση πυρκαγιάς μικρής έκτασης στην περιοχή Λαγώποδο -Μαχαιράδο.

Στην πυρκαγιά επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 7 οχήματα.

Οι συνθήκες της πτώσης του αεροσκάφους θα ερευνηθούν από τις αρμόδιες αρχές.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΓΕΑ για την πτώση πυροσβεστικού αεροσκάφους PZL κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης σε φωτιά στη Ζάκυνθο.

Όπως ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία, «τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 8 Αυγούστου 2021, αεροσκάφος PZL από το Κλιμάκιο της 359 Μοίρας Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών στην Κεφαλονιά, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στην περιοχή Μαχαιράδο Ζακύνθου.

 Ο χειριστής είναι καλά στην υγεία του, ενώ ελικόπτερο Super Puma τον μεταφέρει, για προληπτικούς λόγους, στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται».

Ζάκυνθος: Δύο πυρκαγιές μέσα σε λίγη ώρα στα χωριά Λιθακιά και Μαχαιράδο

Δυο πυρκαγιές μέσα σε λίγη ώρα έκαναν την εμφάνιση τους, λίγο μετά τις έξι το απόγευμα σε δασική έκταση, στα χωριά Λιθακιά και Μαχαιράδο στη Ζάκυνθο.

Στο χωριό Λιθακιά, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίστηκαν σε κοντινή απόσταση δύο εστίες φωτιάς ενώ υπήρξε και μια ακόμα εστία στο χωριό Μαχαιράδο στη θέση “Καταλούπο”.

Μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας βρίσκεται στα σημεία ενώ συνέδραμαν εναέρια μέσα -δύο καναντέρ και δυο πετζετέλ.

Από τα πύρινα μέτωπα του νησιού, δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.


 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα