Αφίδνες: Η φωτιά έχει κυκλώσει όλο το χωριό. Εκρήξεις σε μάντρα αυτοκινήτων

Υπάρχει ένα μέτωπο που έχει στεφανώσει όλο το χωριό, που πρέπει να είναι 6-7 χλμ. Υπάρχουν δύο μέτωπα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, που έχουν κάψει σπίτια και επιχειρήσεις. Έχει πιάσει φωτιά και μια μάντρα με παλιά ελαστικά που έχει σηκώσει μαύρο καπνό και δεν ξέρω τι ικανότητα θα έχουν τα πτητικά μέσα να πετάξουν

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε ο πρόεδρος της κοινότητας Αφιδνών, Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος, αναφορικά με τη δύσκολη κατάσταση με την πυρκαγιά στην περιοχή του.

«Έχουν φύγει όλοι οι πολίτες. Οι χερσαίες δυνάμεις επιχειρούν, αλλά θέλουμε περισσότερη δύναμη. Αρχίζει από τη Δροσοπηγή και φτάνει στις Αφίδνες το μέτωπο», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν υπήρχε κάποια ύφεση στο φαινόμενο. Αυτό με ανησυχεί πολύ», είπε ακόμα ο κ. Θεοδωρακόπουλος, ενώ ανέφερε και περιπτώσεις πολιτών που δεν ήθελαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πύρινη λαίλαπα στη βόρεια Αττική με τις φλόγες να μπαίνουν στις Αφίδνες και να κατακαίνε τα πάντα στο καταστροφικό πέρασμά τους. Πέντε άτομα έχουν διακομιστεί ήδη στο νοσοκομείο με εγκαύματα, ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές στο περιβάλλον, οι εκκενώσεις οικισμών συνεχείς, ενώ οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για ενίσχυση των ανέμων τις επόμενες ώρες. Πλέον, μεγάλο μέτωπο εντοπίζεται στα πλάγια της Εθνικής Οδού.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές έδιναν καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας υπεράνθρωπη μάχη να περιορίσουν τις πύρινες «γλώσσες» και οι κάτοικοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους στα εναέρια μέσα που αναμένονται με το πρώτο φως της ημέρας. Χαρακτηριστική περίπτωση της μάχης που έδωσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν «νεκροταφείο» αυτοκινήτων, το οποίο «λαμπάδιασε» στο ύψος των διοδίων των Αφιδνών ενώ ήδη έχουν καταστραφεί άλλες μονάδες.

Πυκνός μαύρος καπνός έχει καλύψει την ευρύτερη περιοχή ενώ έχει καλύψει μεγάλο μέρος της Αττικής και της Εύβοιας.

Οι άνεμοι έχουν ενισχυθεί ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες και εκφράζονται φόβοι πως η πύρινη λαίλαπα θα εξαπλωθεί ακόμα γρηγορότερα ενώ οι φλόγες αγγίζουν τα 15-20 μέτρα.

Εκρήξεις σε μάντρα αυτοκινήτων στις Αφίδνες

Εκρήξεις λαμβάνουν χώρα συνεχώς την τελευταία ώρα σε μάντρα αυτοκινήτων στις Αφίδνες.
Οι εικόνες από το σημείο είναι συγκλονιστικές, με εκατοντάδες αυτοκίνητα να παραδίδονται στις φλόγες, το ένα μετά το άλλο.

Στο σημείο αναμένονται από λεπτό σε λεπτό πυροσβεστικά οχήματα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα