Φωτιά στη Ρόδο: Μήνυμα 112 για εκκένωση, χωρίς ρεύμα μέρος του νησιού - Στις φλόγες Αγρίνιο και Σουφλί

Φωτιά στη Ρόδο: Μήνυμα 112 για εκκένωση, χωρίς ρεύμα μέρος του νησιού - Στις φλόγες Αγρίνιο και Σουφλί

Μετά την καταστρεπτική πυρκαγιά στην Αχαΐα, η οποία δεν έχει τεθεί ακόμη υπό έλεγχο, οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες στην Αιτωλοακαρνανία και στη Ρόδο,  ενώ ακόμα μια πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη στο Σουφλί.  

Στις φλόγες η Αιγιάλεια: Ανυπολόγιστες οι καταστροφές - Άγνωστο πόσα σπίτια κάηκαν
Ειδικότερα, μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Παντάνασσα Ρόδου, μεταξύ των κοινοτήτων Σορωνής και Θολού.

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είναι μεγάλο μέρος της Ρόδου, εξαιτίας της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Καλαμώνας.

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με επίγειες και εναέριες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένου του ρωσικού Beriev-200, για την κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Παντάνασσα Ρόδου.

Η μάχη για την κατάσβεση συνεχίζεται και οι αρχές προχώρησαν στην προληπτική εκκένωση της Κοιλάδας των Πεταλούδων από επισκέπτες και προσωπικό.

Επίσης, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε και το στρατόπεδο Καλαμώνα.

Εδώ και αρκετή ώρα επιχειρούν, εκτός από τα τρία ελικόπτερα και δυο αεροπλάνα καναντέρ καθώς και το ρωσικό Beriev-200. Επίσης, ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης με πεζοπόρο τμήμα από τη Σάμο.

Η πυρκαγιά μαίνεται στη δυτική πλευρά του νησιού, μεταξύ των χωριών Σορωνής και Θεολόγου.

Για την αντιμετώπισή της έχουν κινητοποιηθεί μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντές καθώς και δύο ελικόπτερα που πραγματοποιούν ρίψεις νερού. Μέχρι αυτή την ώρα παρά τις προσπάθειες, η πυρκαγιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο και υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση, εξαιτίας της έντασης των ανέμων που δε βοηθούν το έργο της κατάσβεσης.

Για την κατάσβεση επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα, τρία Ε/Π, ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ έχουν ζητηθεί εναέριες ενισχύσεις από την Αθήνα.

Από τη φωτιά κάηκε φάρμα με στρουθοκάμηλους που απειλείτο, ενώ φυγαδεύτηκαν τα ζώα. Ενώ πριν λίγο το Mega μετέδωσε ότι κάηκε και ένα σπίτι στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως μεταδίδει η rodiaki.gr, οι αρχές έχουν εφαρμόσει σχέδιο εκκένωσης των σπιτιών και των επιχειρήσεων που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή ενώ σε υψίστη ετοιμότητα έχει τεθεί και η 95 ΑΔΤΕ καθώς στην περιοχή υπάρχουν μονάδες του στρατού.

 Πριν από λίγο σημειώθηκε και μεγάλη διακοπή του ρεύματος σε πολλές περιοχές του νησιού αλλά δεν διευκρινίστηκε από τις αρμόδιες αρχές μέχρι αυτή την ώρα αν οφείλεται στην πυρκαγιά και σε βλάβες του δικτύου ή σε υπερφόρτωση των γραμμών εξαιτίας της υπερκατανάλωσης.

Μήνυμα 112 για εκκένωση στο χωριό Ψίνθος

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις στη φωτιά στη Ρόδο. Πριν λίγο λεπτά, μήνυμα του 112 καλεί σε εκκένωση του χωριού Ψίνθος

Εκκενώθηκαν οικισμοί στην Αιτωλοακαρνανία 
Την ίδια ώρα, μεγάλη είναι κινητοποίηση για πυρκαγιά που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής και στην Αιτωλοακαρνανία.

Συγκεκριμένα, πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Παραδείσι του δήμου Αγρινίου, με τους οικισμούς Παραδείσι και Περπάτη να εκκενώνονται προληπτικά.

Στο σημείο επιχειρούν 39 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 1 πεζοπόρο τμήμα, 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. 

Φωτιά και στο Σουφλί Εβρου 

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά και στο Σουφλί Εβρου με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά στην περιοχή Κοτρωνιά.

Σύμφωνα με τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, προληπτικά απομακρύνθηκαν από το χωριό και μεταφέρθηκαν στη γειτονική Δαδιά, 6 κάτοικοι οι οποίοι βρισκόταν για καλοκαίρι στην Κοτρωνιά, η οποία τα τελευταία χρόνια δεν έχει μόνιμους κατοίκους. 

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι και γύρω από το χωριό Κοτρωνιά του Δήμου Σουφλίου, απειλώντας σπίτια αν και το χωριό δεν είναι κατοικήσιμο κατά την διάρκεια της χρονιάς,

Η πυροσβεστική ζήτησε την βοήθεια εναέριων μέσων, ενώ μηχανήματα του Δήμου είναι στη διάθεση όσων επιχειρούν στην περιοχή.

Στο Σουφλί μάχη με τις φλόγες δίνουν 57 με 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 24 οχήματα, 4 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν ο Ε.Σ. και υδροφόρες ΟΤΑ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα