Ηλιούπολη: Συνελήφθη και τρίτο πρόσωπο – Προφυλακιστέοι ο αστυνομικός και ο πατέρας της 19χρονης

Συνελήφθη και τρίτο πρόσωπο για τη σοκαριστική υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και έμφυλης βίας εναντίον της 19χρονης.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.: «Σε συνέχεια του από 11-07-2021 Δελτίου Τύπου, που αφορούσε στη σύλληψη αστυνομικού και ιδιώτη, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, συνελήφθη ακόμη ένα άτομο, που εμπλέκεται στην υπόθεση κακοποίησης σε βάρος της ημεδαπής. Πρόκειται για ημεδαπό ιδιώτη, ο οποίος κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και ποσότητες ναρκωτικών και οδηγήθηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Ακολούθως, με σχετική διάταξη, παραπέμφθηκε στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση. Επιπλέον, στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνεται ακόμη ένας ημεδαπός ιδιώτης, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως και κατηγορείται ομοίως για εμπορία ανθρώπων».

Για οργανωμένο κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης έκανε λόγο η δικηγόρος της 19χρονης, καθώς η κοπέλα φαίνεται ότι έχει περιγράψει συνολικά 3 άτομα. Μαρτυρίες κατοίκων μάλιστα περιγράφουν ύποπτη κινητικότητα γύρω από το διαμέρισμα – «κολαστήριο» της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου.

«Υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι οι οποίοι εμπλέκονται σε αυτήν εδώ την ιστορία, η οποία δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο κορίτσι», ανέφερε μιλώντας στο Mega η δικηγόρος της 19χρονης, Αντωνία Λεγάκη, αφήνοντας υπόνοιες για κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Γείτονες του 39χρονου αστυνομικού έκαναν λόγο για έντονη παρουσία νεαρών ανδρών και γυναικών, κυρίως τις νυχτερινές ώρες, στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης. «Εγώ άλλα παιδιά έβλεπα, έναν νεαρό με ένα μαύρο αυτοκίνητο που έφερνε κάτι κοπέλες, δεν μου άρεσαν οι κινήσεις, αλλά πού να πάει το μυαλό σου», αναφέρει χαρακτηριστικά κάτοικος διπλανής πολυκατοικίας.

Στο μεταξύ, προφυλακίστηκαν αστυνομικός και ο πατέρας της 19χρονης που κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση της. Οι δύο κατηγορούμενοι στις απολογίες τους φέρονται να αρνήθηκαν τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Ο πατέρας της 19χρονης αρνήθηκε απολογούμενος πως επί σειρά ετών βίαζε την κόρη του. Την ίδια ώρα ο υπό απόλυση αστυνομικός φέρεται να ισχυρίστηκε ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με το νεαρό κορίτσι απορρίπτοντας τις καταγγελίες της 19χρονης περί βίαιου εξαναγκασμού της σε πορνεία.

«είχαμε δεσμό με τη 18χρονη» φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του ο αστυνομικός

Στο Κτίριο 9 της Πρώην Σχολής Ευελπίδων απολογούνται από τις 10 το πρωί ο 39χρονος αστυνομικός και ο πατέρας της 18χρονης για όλα όσα φρικιαστικά γίνονταν στο «διαμέρισμα-κολαστήριο» της Ηλιούπολης.

Οι δύο συλληφθέντες αρνούνται κατηγορηματικά ενώπιον της Ανακρίτριας τα όσα τους αποδίδει η κοπέλα. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο αστυνομικός υποστηρίζει ότι διατηρούσαν ερωτικό δεσμό με τη 18χρονη και ότι σε καμία περίπτωση δεν την εξέδιδε, ούτε την κακοποιούσε, ούτε την ξυλοκοπούσε.

 Από την άλλη, ο πατέρας του κοριτσιού, που κατηγορείται ότι την κακοποιούσε από την «τρυφερή» ηλικία των 11 ετών, υποστηρίζει ότι ουδέποτε τη βίασε και ότι είχε καταγγείλει την εξαφάνισή της σε αστυνομικό τμήμα.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη για συνολικά 14 αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, ενώ οι δικαστικές Αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης εναντίον τρίτου προσώπου που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση, το οποίο φαίνεται να ήταν συνεργός του αστυνομικού που με τη βία, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, την εξέδιδε.

 Συγκεκριμένα, σε βάρος και των δύο ασκήθηκε ποινική δίωξη, μεταξύ άλλων για: Εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα, Συνέργεια στην παραπάνω πράξη, Εμπορία κατά ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, Βιασμός κατ’ εξακολούθηση, Γενετήσιες πράξεις με ανήλικο κατ’ εξακολούθηση, Κατάχρηση ανηλίκου σε γενετήσιες πράξεις κατ’ εξακολούθηση, Γενετήσιες πράξεις μεταξύ συγγενών, Διακίνηση ναρκωτικών, Ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και απειλή, Οπλοφορία, Οπλοχρησία, Οπλοκατοχή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα