Επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: Ο ιερέας δικαζόταν για υπόθεση ναρκωτικών

Επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: Ο ιερέας δικαζόταν για υπόθεση ναρκωτικών

Τους επιτέθηκα γιατί με καθαίρεσαν

Ο ιερέας που επιτέθηκε με βιτριόλι στους Μητροπολίτες στην Μονή Πετράκη, μίλησε για τους λόγους της επίθεσης.

Ο ιερέας είχε συλληφθεί πριν από περίπου 2 χρόνια για υπόθεση ναρκωτικών στην Ημαθία και είχε παραπεμφθεί σε δίκη, η οποία δεν είχε ξεκινήσει.

Συγκεκριμένα ο 37χρονος δράστης, φέρεται να είχε συλληφθεί το 2018 για διακίνηση ναρκωτικών καθώς είχαν βρεθεί στην κατοχή του 1,8 γραμμάρια κοκαΐνης. Μάλιστα, ο ιερέας είχε κρυμμένα τα ναρκωτικά μέσα στα ράσα του

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ κάτοικοι από την Αγία Βαρβάρα (περιοχή κοντά στη Βέροια) είχαν διαμαρτυρηθεί για τη συμπεριφορά του ιερέα και έτσι πήρε μετάθεση για το Καλοχώρι Ημαθίας όπου συνελήφθη για την υπόθεση των ναρκωτικών.

Ο ιερέας βρισκόταν στη Μονή Πετράκη για το Συνοδικό Δικαστήριο, όπου εκεί του γνωστοποιήθηκε η καθαίρεσή του.

Λόγω της απόφασης, ο ιερέας που είχε κρυμμένο ένα μπουκάλι με βιτριόλι, έριξε το καυστικό υγρό στους 7 Μητροπολίτες που βρίσκονταν στο χώρο και τραυματίζοντάς τους.

Στη Μονάδα Εγκαυμάτων του ΚΑΤ διεκομίσθηκαν από το Λαϊκό Νοσοκομείο οι μητροπολίτες Δρυϊνουπόλεως Ανδρέας και Γουμενίσσης Δημήτριος, ύστερα από επίθεση που δέχθηκαν από ιερομόναχο με καυστικό υγρό, στη Μονή Πετράκη.

Στο Λαϊκό Νοσοκομείο νοσηλεύονται, μέχρι στιγμής, πέντε μητροπολίτες, οι Κηφισίας Κύριλλος, ‘Αρτης Καλλίνικος, Κασσανδρείας Νικόδημος, Γλυφάδας Αντώνιος και Ζακύνθου Διονύσιος, οι οποίοι φέρουν ελαφρότερα εγκαύματα.

Από την επίθεση επλήγησαν και δύο κληρικοί των Συνοδικών Δικαστηρίων.

Όπως ανέφερε στο Mega ιερέας που βρισκόταν στο σημείο ο δράστης δεν δέχθηκε την απόφαση και έχοντας κρυμμένο το οξύ, το έριξε στους Μητροπολίτες. 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ο 37χρονος ιερέας συνελήφθη μετά την επίθεση και οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει πει λέξη στους αστυνομικούς για το κίνητρο της επίθεσης.

Σημειώνεται πως εκτός από τους Μητροπολίτες έχουν τραυματιστεί δύο δικηγόροι, αλλά και ένας αστυνομικός.

Επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: «πρωτόγνωρο και οδυνηρό περιστατικό», είπε ο Αρχιεπίσκοπος
Από την επίθεση με βιτριόλι τραυματίες είναι οι Μητροπολίτες Κηφισιάς, Γλυφάδας, Δρυϊνουπόλεως, Άρτης, Κασσανδρείας, Γουμενίσσης και Ζακύνθου.

Σοβαρά έχουν τραυματιστεί τρεις εξ΄ αυτών, με πιο άσχημα τραύματα να έχει ο Μητροπολίτης Κηφισίας καθώς το καυστικό υγρό εκτοξεύτηκε στο μάτι του.

Στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται οι Μητροπολίτες, βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μαζί με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

«Είναι πρωτόγνωρο και οδυνηρό. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον υπουργό Υγείας και τους συνεργάτες του που έσπευσαν και πρόλαβαν αρκετά πράγματα και αποφύγαμε τα χειρότερα. Δύσκολη η κατάσταση, αλλά με τη φροντίδα των γιατρών μας ευελπιστούμε ότι θα την ξεπεράσουν.

Ο δράστης δικαζόταν για πράξεις που δεν ταίριαζαν στο λειτούργημά του και στην απελπισία του, την εκδικητικότητά του, έριξε με τα κιβώτια αυτά -πιθανόν με βιτριόλι- προς όλα τα μέλη του δικαστηρίου. Επτά μέλη έπαθαν εγκαύματα και πιστεύω ότι με τη βοήθεια του νοσηλευτικού προσωπικού, θα πάει καλύτερα. Είναι πρωτόγνωρα αυτά τα φαινόμενα βίας και χρειάζεται προσπάθεια να μην διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία», ανάφερε ο αρχιεπίσκοπος.

«Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός, το οποίο αντιμετωπίζουμε από την πρώτη στιγμή, με το ΕΚΑΒ που έφτασε στη Μονή Πετράκη», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έξω από το Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου διακομίστηκαν οι τραυματίες από τη Μονή Πετράκη, κατά την οποία δέχτηκαν επίθεση με καυστικό υγρό -πιθανότατα με βιτριόλι.

Όπως σημείωσε, επτά μητροπολίτες νοσηλεύονται στο Λαϊκό, οι τέσσερις θα παραμείνουν εκεί και θα λάβουν τις πρώτες βοήθειες, ενώ ο ένας ήδη διακομίζεται στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ. Οι άλλοι δύο μητροπολίτες, προσέθεσε, ανάλογα με την πορεία της υγείας τους, ενδεχομένως να διακομιστούν ή στο ΚΑΤ ή στην Οφθαλμολογική Κλινική του «Γεννηματάς».

Τέλος, σημείωσε πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ζητήσει να ενημερώνεται συνεχώς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα