Δημήτρης Λιγνάδης: Τρίτη δίωξη σε βάρος του ηθοποιού για βιασμό ανηλίκου

Δημήτρης Λιγνάδης: Τρίτη δίωξη σε βάρος του ηθοποιού  για βιασμό ανηλίκου

Nέα ποινική δίωξη, η τρίτη κατά σειρά για έναν ακόμη βιασμό ανηλίκου ασκήθηκε στον Δημήτρη Λιγνάδη.
Νέα ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του προφυλακισμένου από τον περασμένο Φεβρουάριο, ηθοποιού και σκηνοθέτη, Δημήτρη Λιγνάδη, για βιασμό ανηλίκου.

Το θύμα, το τέταρτο κατά σειρά που έχει προσφύγει στις δικαστικές αρχές, 24 ετών, σήμερα, έχει καταγγείλει ότι βιάστηκε από τον Δημήτρη Λιγνάδη σε ηλικία 17 ετών.

O πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του εθνικού θεάτρου φέρεται να τον προσέγγισε, έντονα, μέσω social media, και αφού, άρχισαν να έχουν συναντήσεις, μετά τον φιλοξένησε σπίτι του για επτά, οκτώ, μήνες όπου και καταγγέλλει το θύμα ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά.

«Ήταν εφιαλτική εμπειρία. Ένα μαρτύριο. Δεν αντέδρασα τότε και δεν τον κατήγγειλα γιατί νόμιζα ότι ήταν κάτι που έπρεπε να υπομείνω» υποστηρίζει ο 24χρονος.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης από τον περασμένο Φεβρουάριο που συνελήφθη και προφυλακίστηκε στις φυλακές Τρίπολης μέχρι και σήμερα τηρεί αρνητική στάση απέναντι στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει μετά τις καταγγελίες σε βάρος του και από τέσσερα θύματα.

Η «ώρα της κρίσης» για τον Παύλο Χαϊκάλη

Αυτοπροσώπως εμφανίστηκε ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών ο πρωταγωνιστής Παύλος Χαϊκάλης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που εξέτασε τις καταγγελίες που έχουν διατυπωθεί σε βάρος του για σεξουαλική βία προκειμένου να καταλήξει εάν και ποια ποινή πρέπει να του επιβληθεί.

«Προσήλθα στο ΣΕΗ, σεβόμενος τη διαδικασία. Το λόγο τώρα θα έχει η Δικαιοσύνη στην οποία έχω προσφύγει με δική μου πρωτοβουλία διότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι» σημείωσε ο ηθοποιός.

Κατά την ίδια συνεδρίαση εξετάστηκαν και οι καταγγελίες σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη οι οποίες αρχικά διατυπώθηκαν από την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, την Πηνελόπη Αναστασοπούλου και την Λένα Δροσάκη και στη συνέχεια ακολούθησαν κι άλλες συνάδελφοι του.

Την απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου θα εξετάσει και το διοικητικό συμβούλιο για την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη και του Παύλου Χαϊκάλη.

«Εμείς του διοικητικού δεν έχουμε γνώση τι γίνεται μέσα στο πειθαρχικό. Θα μας το ανακοινώσουν και θα πάμε σε μία γενική συνέλευση όπου αυτή θα πάρει την απόφαση, το τι θα γίνει εάν θα αποβληθούν κάποιοι συνάδελφοι μας» υπογράμμισε ο πρόεδρος Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας.

Το πειθαρχικό συμβούλιο του ΣΕΗ εκτός από τις υποθέσεις με επίκεντρο τους δύο κωμικούς απασχόλησαν κι άλλες καταγγελίες σε βάρος ηθοποιών που έχουν φτάσει ενώπιον του.

mega.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα