Πόλεμος συμμοριών: Τέσσερις μαφιόζικες εκτελέσεις σε ένα μήνα – 14 συμβόλαια θανάτου

Πόλεμος συμμοριών: Τέσσερις μαφιόζικες εκτελέσεις σε ένα μήνα – 14 συμβόλαια θανάτου

Συμβόλαια θανάτου και βεντέτες δίχως τέλος σε μια καθημερινότητα που τρομάζει τους πολίτες.

Ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μεταξύ συμμοριών, από τον χώρο της νύχτας, «απόσυρση» ανθρώπων που για κάποιο λόγο «ενοχλούσαν»…

Ενδεχομένως, να υλοποιείται, μια παράξενη ανακατανομή δυνάμεων στο χώρο της νύχτας με μαφιόζικα χτυπήματα, να λαμβάνουν χώρα, ακόμη και μέρα μεσημέρι, να συμβαίνουν δίπλα μας, σε κεντρικά σημεία πόλεων και να σημαίνουν κόκκινο συναγερμό στις αστυνομικές αρχές.

Το ποτήρι ξεχείλισε, μετά τις δύο άγριες δολοφονίες σε λιγότερες από 24 ώρες, σε Σεπόλια και Βάρη. Η εκτέλεση στα Σεπόλια ήταν το 13ο συμβόλαιο θανάτου στον ακήρυχτο πόλεμο της νύχτας, ανάμεσα στις συμμορίες που λυμαίνονται το κέντρο της Αθήνας από το 2007 και αυτή στη Βάρη ο 14ος νεκρός.

Επίσης, σε διάστημα λιγότερο από ένα μήνα, σημειώθηκαν στη χώρα, τέσσερα χτυπήματα που παραπέμπουν σε συμβόλαια θανάτου και ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Ο επιχειρηματίας που έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς στη Ζάκυνθο
Στις αρχές του μήνα και δη στις 7 Μαΐου, μέσα σε λογιστικό γραφείο στην πόλη της Ζακύνθου, δύο άνδρες με καλυμένα τα πρόσωπά τους,  πυροβόλησαν και σκότωσαν  54χρονο επιχειρηματία από τον Άγιο Σώστη Ζακύνθου.

Μάλιστα ο  54χρονος λίγους μήνες νωρίτερα ( τον Ιούνιο του 2ο20) είχε γλιτώσει από δολοφονική ενέδρα εναντίον του, στην οποία έχασε τη ζωή της η σύζυγός του. 

Στο σημείο της δολοφονίας εντοπίστηκαν 28 κάλυκες από σφαίρες, κάποιες από τις οποίες αφαίρεσαν το νήμα της ζωής του 54χρονου, ενώ το γεγονός ότι πρόκειται για δουλειά επαγγελματιών επιβεβαιώνεται από το ότι οι δράστες είχαν επαλείψει τους κάλυκες με γράσο για να εξαφανίσουν κάθε δυνατότητα εντοπισμού γενετικού υλικού.

Το παρελθόν του 54χρονου είχε απασχολήσει τις αρχές, αφού εκεί είχαν αναζητήσει τα αίτια της αιματηρής επίθεσης.

Ο επιχειρηματίας είχε στο παρελθόν απασχολήσει για ναρκωτικά και μαστροπεία, ενώ είχε εκτίσει ποινή 4 ετών. Απ’ όταν αποφυλακίστηκε δεν απασχόλησε τις Αρχές, μέχρι την πρώτη απόπειρα εναντίον του.

Ο επιχειρηματίας είχε δηλώσει εγγράφως ότι φοβάται πως θα εκτελέσουν και εκείνον, μόλις 15 μέρες πριν από την εν ψυχρώ δολοφονία του στο κέντρο της Ζακύνθου.

Μάλιστα είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος 8 συγκεκριμένων προσώπων, τους οποίους θεωρούσε ότι είναι οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της απόπειρας σε βάρος του και δολοφονίας της γυναίκας του, ενώ είχε κατονομάσει πρόσωπα και είχε αναφερθεί σε συγκεκριμένα γεγονότα από το παρελθόν, τα οποία τον έβαζαν στο «στόχαστρο».

Η ενέδρα θανάτου στη Μεταμόρφωση
Το βράδυ του Σαββάτου 15 Μαΐου, άλλη μια μαφιόζικου τύπου, δολοφονία, λαμβάνει χώρα έξω από καντίνα στη Μεταμόρφωση. Tο θύμα, είναι παλιός γνώριμος της ασφάλειας, και συγκεκριμένα στο τμήμα εκβιαστών: Ο 58χρονος Μ.Κ., που είχε το παρατσούκλι «Κεφάλας», υπήρξε πρωταθλητής πυγμαχίας σε ιστορικό αθλητικό σύλλογο, ενώ η τριβή του με τα κυκλώματα της αθηναϊκής νύχτας φέρεται να ξεκίνησε πριν από τριάντα χρόνια.

Ο 58χρονος έχει φτάσει με την μοτοσικλέτα του έξω από καντίνα και συνομιλεί με υπαλλήλους της επιχείρησης.

Ενώ το ρολόι δείχνει 31 λεπτά μετά τις δέκα το βράδυ, μια μοτοσικλέτα με δυο επιβαίνοντες τον πλησιάζει από το αντίθετο ρεύμα ενώ κινείται κάθετα στο δρόμο.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο ντοκουμέντο που είχε αποκαλύψει πρώτο το MEGA, ο συνεπιβάτης με ένα εννιάρι πιστόλι πυροβολεί τρεις φορές στο στήθος και στο λαιμό τον 58χρονο. Ο οδηγός πατάει γκάζι με κατεύθυνση προς την λεωφόρο Τατοΐου.

Οι πληρωμένοι δολοφόνοι του 58χρονου παρά το γεγονός ότι τόσο στο κατάστημα υπήρχαν πελάτες και εργαζόμενοι, όσο και το ότι διπλά από τον στόχο τους βρισκόταν ένας άλλος άνδρας, δεν υπολόγισαν τίποτα και εκτέλεσαν σε ελάχιστο χρόνο το συμβόλαιο θανάτου για το οποίο είχαν πάρει την εντολή.

Η βεντέτα και η εκτέλεση στα Σεπόλια
Και φτάνουμε στην άγρια δολοφονία του 34χρονου σε καφετέρια στα Σεπόλια. Το θύμα καταγόταν από την Βόρεια Ήπειρο και είχε γίνει στόχος διαδοχικών εγκληματικών επιθέσεων τους τελευταίους μήνες στο κέντρο της Αθήνας.  Είχε κατηγορηθεί για συμμετοχές σε εγκληματικές οργανώσεις, για ληστείες, διακίνηση ναρκωτικών αλλά και ορισμένες ύποπτες σχέσεις με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. Επιπλέον φέρεται να είχε σχέσεις με μέλη της αλβανικής μαφίας στις φυλακές.

Το άγριο έγκλημα, σημειώθηκε λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα της Κυριακής 31 Μαΐου,  στην οδό Δυρραχίου 30, όταν ένοπλος εισέβαλε στην καφετέρια, και πυροβόλησε το θύμα στο κεφάλι, ρίχνοντας  συνολικά οκτώ σφαίρες. 

Οι αστυνομικοί είναι πεπεισμένοι ότι πίσω από τη δολοφονία του κρύβονται ανοιχτοι λογαριασμοί που είχε με αντίπαλες ομάδες που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας.

Το θύμα -σύμφωνα με τις αρχές- ήταν πρωταγωνιστικό μέλος συμμορίας Αλβανών κακοποιών, η οποία χωρίστηκε σε δύο ομάδες το 2007 και τότε ξέσπασε ο μεταξύ τους εμφύλιος. Αρχικά η πρώτη ομάδα απαριθμούσε εννέα άτομα και η δεύτερη πέντε, όλοι τους υπήκοοι Αλβανίας, αλλά σταδιακά προστέθηκαν και άλλα άτομα.

Μέσα σε δύο χρόνια αυτή η βεντέτα έφερε δώδεκα δολοφονίες και δέκα απόπειρες.

Η εν ψυχρώ δολοφονία του πυγμάχου στη Βάρη
Λιγότερο από 24ώρες από την δολοφονία στα Σεπόλια, άλλη μια ενέδρα θανάτου, λαμβάνει χώρα στη Βάρη.

Ο γνωστός Έλληνας πυγμάχος Τάσος Μπερδέσης, εκτελείται εν ψυχρώ από αγνώστους, το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πολυτελές μαύρο τζιπ τον πλησίασε και οι δράστες τον πυροβόλησαν στο κεφάλι. 

Η εκτέλεση έγινε επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου, την ώρα που το θύμα κατευθυνόταν προς τον πυγμαχικό σύλλογο που υπάρχει στο σημείο. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ ο πυγμάχος, ο οποίος στο παρελθόν έχει υπάρξει πρωταθλητής στην κατηγορία του, ήταν γνωστός στις Αρχές.

Το θύμα της νέας δολοφονίας είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη πριν από μερικά χρόνια, όταν είχε κερδίσει το ριάλιτι επιβίωσης Survival Secret.

Και αυτό το περιστατικό φαίνεται πως ανήκει στον «πόλεμο» που έχει ανοίξει εδώ και μήνες στον χώρο της νύχτας.

Οι δολοφονίες αυτές σε διάστημα λιγότερο του ενός μήνα, αποτελούν εντυπωσιακά  δείγματα  της δράσης συμμοριών και νονών της νύχτας, που προχωρούν σε συνεχή,  «ξεκαθαρίσματα λογαριασμών», στήνουν ενέδρες και εκτελούν συμβόλαια θανάτου, μπροστα στα έντρομα μάτια περαστικών ή θαμώνων καταστημάτων.

tanea

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα