Ανοίγει από το πρωί της Τετάρτης η πλατφόρμα εμβολιασμών για τις ηλικίες 35 έως 39 ετών

Ανοίγει από το πρωί της Τετάρτης η πλατφόρμα εμβολιασμών για τις ηλικίες 35 έως 39 ετών

Λίγες ώρες απέμειναν ώστε να ανοίξει και επίσημα η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού για τις ηλικίες 35-39 και αφορά όλα τα εμβόλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όλες οι λίστες των ΑΜΚΑ έχουν φορτωθεί στο σύστημα και πλέον απομένει το «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν οι προγραμματισμοί ραντεβού.

Κατά τις ίδιες πηγές, η πλατφόρμα προγραμματισμού εμβολιασμού θα ξεκινήσει σταδιακά να «ανοίγει» -για όλα τα εμβόλια- για την ηλικιακή ομάδα των 35-39 ετών από το πρωί της Τετάρτης.

«Εκτιμούμε ότι η πλατφόρμα θα τεθεί σε πλήρη παραγωγική λειτουργία στο διάστημα από τις 8:00 έως τις 10:30» αναφέρει παράγοντας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ποιοι παίρνουν σειρά για όλα τα εμβόλια
Μετά το άνοιγμα της ηλικιακής ομάδας 35-39, σειρά θα πάρει η ηλικιακή ομάδα 30-34 ετών καθώς όπως είχε δηλώσει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μέχρι τέλος Μαΐου θα έχουν γίνει διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τους πολίτες 30 ετών και άνω.
 
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειωθεί πως όσοι έχουν νοσήσει θα πρέπει να εμβολιαστούν μετά από έξι μήνες και εξαιτίας αυτής της απόφασης, από την Τρίτη θα ακυρώνεται το ραντεβού των ατόμων που έχουν νοσήσει.

Η ακύρωση θα γίνεται αυτόματα και το ραντεβού του εμβολιασμού θα μετατοπίζεται έξι μήνες μετά.

Πώς κλείνουμε ραντεβού για εμβολιασμό
Προκειμένου να εμβολιαστεί κάποιος κατά της νόσου COVID-19, μπορεί να το κάνει με τέσσερις τρόπους. Αυτοί είναι οι εξής:
 
Μετάβαση σε κάποιο φαρμακείo το οποίο θα τους βοηθήσει να κλείσουν το ραντεβού.
 
Μετάβαση σε κάποιο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), όπου και ένα τρίτο πρόσωπο μπορεί να το κάνει με μια υπεύθυνη δήλωση.
 
Μέσω άυλης συνταγογράφησης και εάν οι πολίτες είναι εγγεγραμμένοι στην υπηρεσία, λαμβάνουν αυτόματα μήνυμα και το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να επιβεβαιώσουν το ραντεβού μέσω SMS στον πενταψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης 13034.
 
Μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα