Κορονοϊός: Καμπανάκι για νέα μέτρα στα Ιωάννινα λόγω 343 ενεργών κρουσμάτων

Κορονοϊός: Καμπανάκι για νέα μέτρα στα Ιωάννινα λόγω 343 ενεργών κρουσμάτων

Τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τον αυξημένο αριθμό των κρουσμάτων που εντοπίζονται στα Ιωάννινα έκρουσε ο δήμαρχος της πόλης Μωυσής Ελισάφ. Σύμφωνα με όσα είπε στη συνεδρίαση του πρόσφατου δημοτικού συμβουλίου, τα ενεργά κρούσματα έχουν φτάσει τα 343! Μάλιστα, όπως δήλωσε, τα περισσότερα άτομα που νοσούν είναι νεαρής ηλικίας που δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο.

Ο ίδιος ζήτησε από τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα και από τους επιχειρηματίες να δηλώνουν τα πιθανά κρούσματα αλλά να βοηθούν και στην ιχνηλάτηση των στενών επαφών. Τέλος, προειδοποίησε πως αν η επιδημιολογική εικόνα συνεχίσει να είναι άσχημη, δεν αποκλείεται να επιβληθούν νέα μέτρα που θα έχουν δραματικές επιπτώσεις σε κομβικούς τομείς της οικονομίας, όπως η εστίαση και ο τουρισμός. Την ίδια στιγμή μια μεγάλη προσπάθεια αεροδιακομιδής από τα Γιάννενα στην Αθήνα στήθηκε για ένα 44χρονο.

Ο άνδρας νόσησε από κορονοϊό με αποτέλεσμα να πάθουν σχεδόν καθολική βλάβη οι πνεύμονές του. Γι’ αυτόν τον λόγο κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στην Αθήνα, η οποία έγινε με αεροσκάφος υπό αυστηρά μέτρα προστασίας.

Ο 44χρονος μεταφέρθηκε στο Αττικόν, γιατί είναι το μοναδικό νοσοκομείο στη χώρα που εφαρμόζει μια συγκεκριμένη μέθοδο εξωτερικής υποστήριξης των πνευμόνων.

Παράλληλα, διπλασιάστηκαν σε μόλις μία εβδομάδα οι ασθενείς που νοσηλεύονται στην κλινική Covid του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας ήταν επτά και μέσα σε λίγες μέρες έφτασαν τους 13! Τόσο ο Δήμος Καλαμάτας όσο και άλλοι αρμόδιοι φορείς ζητούν από τους πολίτες να μη χαλαρώνουν, ειδικά τώρα που οι μετακινήσεις από νομό σε νομό έχουν επιτραπεί και η μεσσηνιακή πρωτεύουσα αποτελεί δημοφιλή προορισμό τόσο για Έλληνες όσο και για ξένους επισκέπτες.

Τέλος, στη Στερεά Ελλάδα μεγαλώνει όλο και περισσότερο η μακάβρια λίστα των θυμάτων. Την τελευταία τους πνοή στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας, εξαιτίας επιπλοκών, άφησαν ένας 77χρονος από τη Βοιωτία και ένας 78χρονος από τη Φθιώτιδα.

Επίσης, στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα την περασμένη Τρίτη χρειάστηκε να διασωληνωθεί ένας άνδρας μόλις 44 ετών, η υγεία του οποίου είχε επιβαρυνθεί σημαντικά λόγω της ασθένειας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα