Εγκλημα στα Γλυκά Νερά: Υπέρμετρη βία, απάθεια στον ανθρώπινο πόνο, σαν να ήταν τρόπαιο

Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά με μία 20χρονη νεκρή με φρικτό και βίαιο τρόπο και μάλιστα μπροστά στα αθώα ματάκια του μόλις 11μηνών παιδιού της

Οι αδίστακτοι δολοφόνοι έπνιξαν με τα χέρια τους την 20χρονη, ενώ η αιτία θανάτου, όπως αυτή αναφέρεται στην ιατροδικαστική έκθεση, είναι η ασφυξία, καθώς υπήρξε απόφραξη των αεροφόρων οδών. 
 
Στο στόμα της υπήρχε ένα κομμάτι ύφασμα που οι δράστες πίεσαν μέσα, ενώ ταυτόχρονα της έκλειναν με τα χέρια μύτη και στόμα.

Οι τρεις ληστές εισέβαλαν σε μονοκατοικία όπου ζούσε το ζευγάρι με το παιδί τους και αφού ακινητοποίησαν τον άνδρα, βασάνισαν μέχρι θανάτου τη νεαρή γυναίκα. Στη συνέχεια άρπαξαν 15.000 ευρώ μετρητά που είχε η οικογένεια κρυμμένα σε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι στο σαλόνι του σπιτιού, καθώς και κοσμήματα αντίστοιχης αξίας και τράπηκαν σε φυγή.

Από τη μανία τους δε γλύτωσε ούτε το σκυλί της οικογένειας το οποίο σκότωσαν και κρέμασαν.

 32χρονος σύζυγος του θύματος συντετριμμένος είπε:

«Τους παρακαλέσαμε να μη μας κάνουν κακό. Να μη συμβεί σε κανέναν αυτό που πάθαμε εμείς». 

 Το έγκλημα εχει σοκάρει τη χώρα μας με τους ειδικούς να καταβάλλουν προσπάθειες ώστε να αναλύσουν το προφίλ των δραστών, να «ερμηνεύσουν» τις κινήσεις τους και να καταφέρουν να τους συλλάβουν.

 «Πρόκειται για ένα έγκλημα ειδεχθές που προβληματίζει την επιστημονική κοινότητα» αναφέρει στο newsbeast.gr η Αγγελική Καρδαρά, διδάκτωρ του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ ΕΚΠΑ, φιλόλογος, τακτική επιστημονική συνεργάτιδα Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.) και επιστημονικά υπεύθυνη του Crime & Media Lab του ΚΕ.Μ.Ε.

«Ασκήθηκε υπέρμετρη βία, ενώ το έγκλημα της ανθρωποκτονίας με θύμα την νεαρή γυναίκα διαπράχθηκε μπροστά στα μάτια του ανήλικου τέκνου, του 11μηνου μωρού της.

Τόσο ο τρόπος εγκληματικής δράσης, όσο τα στοιχεία που συνιστούν τη χαρακτηριζόμενη στην εγκληματολογική έρευνα ”υπογραφή”, δηλαδή η χρήση υπέρμετρης βίας, η αναλγησία, η απάθεια στον ανθρώπινο πόνο, η θανάτωση και το κρέμασμα του σκύλου, σαν να ήταν ”τρόπαιο”, ”λάφυρο”, ”σφραγίδα τιμωρίας”, σκιαγραφούν ένα σκληρό εγκληματικό προφίλ» επισημαίνει.

   
«Είναι αξιοσημείωτο μάλιστα ότι τα ίδια τα άτομα που βρίσκονται στις φυλακές διαχωρίζουν τους ”παράνομους” από τους ”κακοποιούς” και στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε το προφίλ του κακοποιού, όπως ακριβώς ορίζεται στον δικό τους γλωσσικό κώδικα επικοινωνίας, όπου ως παράνομος ορίζεται ο ”εκτός νόμου”, ενώ ως κακοποιός αυτός που θα κάνει κακό στην ακραία του μορφή, που δεν θα διστάσει για παράδειγμα να μπει σε ένα σπίτι και να σκορπίσει τον τρόμο, να κλέψει, να βιάσει, να χτυπήσει άγρια, να βασανίσει, να σκοτώσει» αναφέρει η Αγγελική Καρδαρά.

Ο τρόπος δράσης και η «υπογραφή» δείχνουν σχεδιασμό του εγκλήματος
Η επιστημονική συνεργάτιδα του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος αναλύοντας τον τρόπο που έδρασαν οι δράστες και την «υπογραφή» τους εξηγεί πως δείχνουν έναν σχεδιασμό του εγκλήματος.

«Ενδεχομένως υπήρχαν πληροφορίες για το σπίτι και την οικογένεια. Ωστόσο αυτό που πρέπει να επισημάνουμε σε αυτό το αρχικό στάδιο διερεύνησης είναι ότι ασφαλή συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν και σε επιστημονικό επίπεδο μόνο όταν διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση, επομένως οφείλουμε να αναμένουμε τις έρευνες» εξηγεί.

«Η δημόσια συζήτηση πρέπει να εστιάσει, κατά την άποψή μου, σε δύο κεντρικούς άξονες: πρώτον, στις σοβαρές ποιοτικές διαφοροποιήσεις στο έγκλημα και στο εγκληματικό φαινόμενο που έχουν καταγραφεί από την εγκληματολογική έρευνα εδώ και αρκετά χρόνια, στο γεγονός δηλαδή ότι το έγκλημα αποκτά ένα πιο σκληρό και βίαιο πρόσωπο, με κλιμάκωση θα έλεγα της βίας με την πάροδο των ετών και δεύτερον, στην ενίσχυση της πρόληψης, η οποία πρέπει να επικεντρωθεί και στον χώρο των καταστημάτων κράτησης ώστε να μη λειτουργούν σαν ”κολλέγια του εγκλήματος”, όπως αποκαλούνται στον ιδιαίτερο γλωσσικό κώδικα επικοινωνίας του έγκλειστου πληθυσμού, αλλά μέσα από εξειδικευμένα επιστημονικά προγράμματα, βάσει ηλικίας, διαπραττόμενου αδικήματος, βαρύτητας (ποινικής και κοινωνίας απαξίας) της εγκληματικής ή των εγκληματικών πράξεων, να γίνει μία ουσιαστική προσπάθεια ώστε να σπάσει ο φαύλος κύκλος της βίας και να υλοποιηθεί, στην πράξη, η έννοια της κοινωνικής ενσωμάτωσης/επανένταξης» τονίζει η Αγγελική Καρδαρά.

«Στο πλαίσιο της πρόληψης πολύ σημαντική κρίνω την επένδυση στην παιδεία, ώστε να αντιμετωπίσουμε την κρίση αξιών που διαδραματίζει τον δικό της αρνητικό ρόλο, οδηγώντας σε φαινόμενα ακραίας βίας και πλήρους απαξίωσης της ανθρώπινης ζωής ή/και εντείνοντάς τα και την προστασία των πολιτών, κυρίως των χαρακτηριζόμενων ”ευάλωτων στόχων”, όπως μπορεί να είναι ανήλικοι, νεαρές γυναίκες, άτομα τρίτης ηλικίας, με μέτρα όπως ενδεικτικά αναφέρω: επαρκής φωτισμός και αστυνόμευση σε απομονωμένες περιοχές, ενημερωτικά μηνύματα σε τακτική βάση για την προστασία εντός της οικίας μας κλπ» συμπληρώνει.

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Έμειναν αρκετή ώρα μέσα στο σπίτι - Το λάθος που ψάχνουν

Το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω - Συγκλονίζει η μητέρα της 20χρονης Καρολάιν

Συγκλονίζει η μητέρα της άτυχης 20χρονης Καρολάιν, που έχασε τη ζωή της με φρικτό και βίαιο τρόπο από τα χέρια αδίστακτων κακοποιών μπροστά στα μάτια του μωρού της 

Η κυριά Σουζάν, που ζει εδώ και 20 χρόνια στην Αλόννησο μαζί με τον Βρετανό σύζυγό της, κατέρρευσε όταν έμαθε τι είχε συμβεί στην κόρη της.

 «Δεν μπορώ να πω τίποτα, το παιδί μου δε γυρίζει πίσω», είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» με σπασμένη φωνή και καταρρακωμένη. Στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και ο σύζυγός της, ο οποίος αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας και εδώ και πολλά χρόνια είναι κατάκοιτος.

Συγκλονίζει η κατάθεση του συζύγου
Η μαρτυρία του 32χρονου συζύγου της Καρολάιν σοκάρει. Ο 32χρονος πιλότος ιδιωτικών ελικοπτέρων, έδωσε αρκετές ώρες κατάθεση στους αστυνομικούς του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής, περιγράφοντας τις στιγμές φρίκης που βίωσαν στα χέρια των αδίστακτων κακοποιών.

Ήταν λίγο μετά τις 4 το βράδυ, όταν, σύμφωνα με όσα κατέθεσε στους αστυνομικούς ο 32χρονος, 3 κουκουλοφόροι εισέβαλλαν στο διώροφο σπίτι τους, στα Γλυκά Νερά.

Ο ίδιος ήταν μόνος του στο υπνοδωμάτιο και οι τρεις δράστες, που μιλούν σπαστά ελληνικά,  τον ακινητοποιούν με την απειλή όπλων.

«Τους είδα ξαφνικά μπροστά μου. Τρεις με κουκούλες, full face οι δυο και ο τρίτος φορούσε το κάλυμμα λαιμού που έχουμε για τις μηχανές και το είχε σηκώσει μέχρι τη μύτη. Η σωματοδομή τους ήταν κανονική» φέρεται να είπε ο 32χρονος.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πώς οι δράστες τους έδεσαν, καθώς και στη στιγμή που σταμάτησε να ακούει τις φωνές της συζύγου του.

«Τους είπα αμέσως που είχα κρυμμένα τα λεφτά για να τελειώσει το μαρτύριο γρήγορα. Είχαμε αγοράσει ένα οικόπεδο και είχα κάποια λεφτά στο σπίτι για να τα δώσω για κάποιες αρχικές εργασίες.  

Άκουγα τη γυναίκα να φωνάζει συνέχεια για βοήθεια, δεμένη πάνω στο κρεβάτι κι εγώ δεμένος στο πάτωμα. Ουρλιάζαμε να μην μας κάνουν κακό. Το μωρό έκλαιγε, η γυναίκα μου φώναζε και κάποιος ή κάποιοι έψαχναν το σπίτι να βρουν άλλα χρήματα και κοσμήματα. Ξαφνικά έφυγαν από το δωμάτιο, ενώ σταμάτησα να ακούω και τη φωνή της συζύγου μου» ανέφερε ο 32χρονος.

  Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επικήρυξε τους δολοφόνους, προσφέροντας αμοιβή 300.000 ευρώ σε όποιον δώσει στοιχεία και πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη τους 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα