Γιώργος Καραϊβάζ: Η αστυνομία ταυτοποίησε το πρόσωπο που τον είχε απειλήσει

Το πρόσωπο από το οποίο είχε δεχθεί απειλές ο Γιώργος Καραϊβάζ, όπως είχε γράψει ο ίδιος ο δημοσιογράφος στην ιστοσελίδα που διατηρούσε, έχει ταυτοποιήσει η αστυνομία, σύμφωνα με το MEGA. Οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή «ξεσκονίζουν» τα κείμενα του δημοσιογράφου στο bloko.gr, για να βρουν κάποιο στοιχείο που θα τους βοηθήσει στις έρευνές τους. Ένα από αυτά ήταν το κείμενο του Γιώργου Καραϊβάζ στις 3 Ιουλίου 2020. Έγραφε μεταξύ άλλων: «κατόπιν όλων αυτών, επιδίωξα και πέτυχα συνάντηση με την καρδιά της κοιτίδας, άτομο από το οποίο πολύ πρόσφατα είχα δεχτεί τηλεφωνικά έμμεσες προειδοποιήσεις απειλητικού περιεχόμενου, αναφορικά με τα δημοσιεύματα για τη διαπλοκή του ... με όλο το επιφανές συνονθύλευμα για το οποίο πολλάκις έχουμε γράψει. Ανοίγουμε παρένθεση για να διευκρινίσω πως στην πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία, τον είχα ενημερώσει και για τη διεύθυνση της κατοικίας μου, προκειμένου να μην χάσουν χρόνο, αλλά κυρίως, για να μην ... κουράζονται».

 
Σύμφωνα με το MEGA, η αστυνομία γνωρίζει ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος από τον οποίο είχε δεχθεί απειλές. Και πώς το γνωρίζει; Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το σύνολο της ανάρτησης του δημοσιογράφου, βοήθησε τις αρχές να καταλήξουν στην ταυτότητά του. Η ΕΛ.ΑΣ. κοιτάζοντας στο σύνολο τις αναρτήσεις, ανακάλυψε ότι ο δημοσιογράφος είχε ήρθε σε επικοινωνία με έναν άνθρωπο το 2016 γιατί είχε πληροφορηθεί ότι ένα σύστημα ποινικών είχε φτιάξει συμβόλαιο θανάτου κατά ενός αστυνομικού. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπρόπουλου για τον τηλεοπτικό σταθμό, η ΕΛ.ΑΣ. προσπάθησε να ψάξει αυτή την υπόθεση του 2016.

Πώς έγινε η σύνδεση  
Ενημερώθηκε σχετικά με το ποιος ήταν ο αστυνομικός, πληροφορήθηκε πως αυτή η ιστορία στην οποία αναφερόταν ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν βάσιμη και ρώτησε εμπλεκόμενους εάν γνώριζαν με ποιον είχε συναντηθεί τότε ο δημοσιογράφος. Εκείνοι γνώριζαν με ποιον είχε συναντηθεί, καθώς τους το είχε γνωστοποιήσει, μεταφέροντας μάλιστα πως δεν υπήρχε πλέον πρόβλημα και έπαιξε κατευναστικό ρόλο. Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που τον απείλησε προσφάτως, όπως έγραφε στην ανάρτησή του.

Στην ουσία δηλαδή, κάνοντας τη σύνδεση, η ΕΛ.ΑΣ ανακάλυψε ποιο ήταν το πρόσωπο που είχε το 2016 στοχοποιήσει τον αξιωματικό και τώρα τον δημοσιογράφο. Σύμφωνα με το MEGA, πρόκειται για πρόσωπο που δεν είχε αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα και φαίνεται πως τελικά οι αστυνομικοί το πληροφορήθηκαν από επικοινωνίες με συναδέλφους τους ή με άλλα πρόσωπο που εξετάζονται στην υπόθεση του 2016.Όσο για αν το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει σχέση με τη δολοφονία του δημοσιογράφου ή αν συνδέεται με κάποιον τρόπο, αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο θα εξετάσουν αφού έχουν πιο συγκεκριμένα στοιχεία για τους φυσικούς αυτουργούς, πράγμα δύσκολο. Δηλαδή είναι ένα πρόσωπο που θα εξεταστεί σε δεύτερη φάση για να δουν τι ακριβώς συμβαίνει.Οι αξιωματικοί των τμημάτων της ασφάλειας έχουν συγκεντρώσει πληθώρα στοιχείων, τα οποία, σύμφωνα με πηγές, τους έχουν οδηγήσει σε συγκεκριμένο κύκλο ανθρώπων αλλά και αριθμό υπόπτων τόσο για τους φυσικούς αυτουργούς, όσο όμως και για εκείνον ο οποίος διέταξε την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου.

enikos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα