Γιώργος Καραϊβάζ: Όλα έγιναν μέσα σε 15-20 δευτερόλεπτα - Καθαρό το όπλο της δολοφονίας

Συγκλονίζει αυτόπτης μάρτυρας με την περιγραφή του για τη δολοφονία του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Καραιβάζ

Όλα έγιναν μέσα σε 15-20 δευτερόλεπτα

Ο υπάλληλος του δήμου Αλίμου που έγινε αυτόπτης μάρτυρας  μίλησε Στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή Πρωινοί Τύποι για τα όσα είδε στην ψυχρή δολοφονία του δημοσιογράφου το μεσημέρι της Παρασκευής.

«Ήταν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, δεν φαινόταν κανένα χαρακτηριστικό τους. Η εικόνα που μου έχει μείνει είναι αυτού με το στρατιωτικό μπουφάν να εκτελεί», είπε ο υπάλληλος και περιγράφοντας το τι είδε, σημείωσε πως οι τρεις δημοτικοί υπάλληλοι μόλις είχαν τελειώσει την εργασία τους, στο παρκάκι  έξω από το σπίτι του δημοσιογράφου.

Τους είχαν πλάτη όταν «ακούσαμε έναν ήχο σαν εξάτμιση, μετά ακούσαμε κι άλλους ήχους και γυρίσαμε κι είδαμε αυτόν να του ρίχνει από πάνω. Μέχρι να γυρίσουμε, είχαν φύγει», είπε, αναφέροντας αργότερα πως όλο το σκηνικό κράτησε λιγότερο από μισό λεπτό. «Ήταν τόσο γρήγορο . Όλα έγιναν μέσα σε 15-20 δευτερόλεπτα», είπε σχετικά.

Ως προς τις λεπτομέρειες, παρατήρησε ότι, «το όπλο σαν να είχε προέκταση σιγαστήρα, παρολαυτά ακούστηκε κάτι», περιγράφοντας τον ήχο ως εξάτμιση.

Ερωτηθείς για το αν αντέδρασε το θύμα, είπε πως, «δεν πρόλαβε να βγάλει ανάσα. Δεν μίλησαν, δεν άλλαξαν κουβέντα».

Αυτό που επίσης παρατήρησε ο αυτόπτης μάρτυρας ήταν το όχημα των δύο δραστών, «ένα χαμηλό σκουτεράκι κακορίζικο, προσπάθησα να δω την πινακίδα, δεν είδα τίποτα», είπε.


«Τον είδα, πάγωσα, πήρα την αστυνομία κι ήρθαν μέσα στο 5λεπτο», περιέγραψε την αντίδρασή του, τονίζοντας ότι, στο σημείο βρίσκονταν μόνο «εμείς οι τρεις που δουλεύαμε».

Έγιναν, μάλιστα, όλα τόσο γρήγορα που, όπως φαίνεται κανένας από τη γειτονιά δεν το κατάλαβε.

«Αφού έκλεισε η αστυνομία το χώρο, τότε άρχισαν να μαζεύονται», είπε ο μάρτυρας.

Τι έδειξε η βαλιστική για το όπλο της επίθεσης 

 Καθαρό είναι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ όπως δείχνουν οι βαλλιστικές εξετάσεις.

Το όπλο αυτό δεν έχει χρησιμοποιηθεί άλλη φορά σε εγκληματική ενέργεια. Οι αρχές πάντως θα πραγματοποιήσουν και δεύτερη εξέταση ώστε να επιβεβαιώσουν πως το όπλο δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλο χτύπημα.

Τι εξετάζεται 

Η Αστυνομία  έχει ζητηθεί άρση απορρήτου του κινητού του δημοσιογράφου για να διαπιστωθεί αν υπήρξε απειλητικό μήνυμα η συνομιλία που να προκαλεί υποψίες. Επίσης εξετάζεται εξονυχιστικά το περιεχόμενο του υπολογιστή του, αναζητώντας στοιχεία. Στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνει και η δημοσιογραφική ιδιότητα τού θύματος και τα θέματα με τα οποία έχει ασχοληθεί.

 Οι αστυνομικοί «σαρώσουν» και τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας από το σημείο που έφυγε ο δημοσιογράφος, κατά την διαδρομή του και στην κατάληξή του στον Άλιμο. Θα αναζητήσουν, αριθμούς κινητών τηλεφώνων και  ύποπτες επικοινωνίες που μπορεί να σχετίζονται με τους δράστες ή τους συνεργούς τους.

«Σαρώνουν» τις κάμερες

Παράλληλα γίνεται συγκέντρωση του υλικού από κάμερες γύρω από το σπίτι του καθώς οι αστυνομικοί θεωρούν δεδομένο ότι τον παρακολουθούσαν τις προηγούμενες ημέρες.

Θα γίνει χρονική και γεωγραφική χαρτογράφηση του δρομολογίου που ακολούθησε από την Κηφισιά που εργαζόταν ο αστυνομικός συντάκτης έως τον Άλιμο, εκτιμώντας ότι θα εντοπίσουν υλικό από κάμερες ασφαλείας, στο οποίο θα έχουν καταγραφεί οι διελεύσεις υπόπτων ή των ίδιων των δολοφόνων που τον ακολουθούσαν.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής και οι αξιωματικοί έχουν αρχίσει ήδη να παίρνουν καταθέσεις από πρόσωπα του περιβάλλοντος τού θύματος.

Γιώργος Καραϊβάζ: Η οικογένειά του δεν είχε ιδέα - Το παιδί πλησίασε μέσα από τους αστυνομικούς

Στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνει και η δημοσιογραφική ιδιότητα τού θύματος και τα θέματα με τα οποία έχει ασχοληθεί.

Από την ΕΛΑΣ πάντως σημειώνουν ότι το θύμα δεν είχε αναφέρει ποτέ στην αστυνομία απειλές σε βάρος του ούτε είχε ζητήσει αστυνομική προστασία.

Την υπόθεση της δολοφονίας παρακολουθούν διακριτικά και στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας χωρίς προς το παρόν να υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, όπως εκείνη εις βάρος του δημοσιογράφου Σωτήρη Γκιόλια το 2010. 

Η τελευταία τηλεοπτική εμφάνιση του Γιώργου Καραϊβάζ και τα ρεπορτάζ του δημοσιογράφου
Ο έμπειρος αστυνομικός συντάκτης έπεσε θύμα δολοφονικής ενέδρας το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Γιώργος Καραϊβάζ δέχθηκε τουλάχιστον έξι σφαίρες, ενώ σύμφωνα με το Star, όπου εργαζόταν, στο σημείο βρέθηκαν 17 κάλυκες

Στη  εκπομπή  της Παρασκευής «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο Γιώργος Καραϊβάζ μίλησε για τις νέες εξελίξεις στην υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι, για το διπλό φονικό στη Μακρινίτσα και για το κύκλωμα απατεώνων που χρησιμοποίησε τη φωτογραφία της εκπρόσωπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας σε διαφήμιση.

Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ


Επείγον μήνυμα προς τη Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων απέστειλε νωρίτερα η ΕΣΗΕΑ, ζητώντας την εκ μέρους τους στήριξη των Ελλήνων δημοσιογράφων, που συγκλονισμένοι αντιμετωπίζουν την τραγική είδηση της εν ψυχρώ δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ.


Ποιος ήταν ο Γιώργος Καραϊβάζ.


Ο Γιώργος Καραϊβάζ γεννήθηκε στην Καλλίφυτο της Δράμας, τον Νοέμβριο του 1968. Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο, μετεγκαταστάθηκε στην Αθήνα και από πολύ νωρίς άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος.


Η πρώτη του δημοσιογραφική εργασία ήταν στην εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα», το 1989,  στην οποία εργάστηκε έως το 1996, ως αστυνομικός συντάκτης. Στη συνέχεια απασχολήθηκε, πάντοτε στο αστυνομικό ρεπορτάζ, σε πολλά Μέσα Ενημέρωσης, όπως στον Ρ/Σ «ΠΛΑΝΕΤ», σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, στην εφημερίδα «Εξουσία», στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και επί πολλά χρόνια στον τηλεοπτικό σταθμό «ANTENNA».


Από το 2017 εργαζόταν στον τηλεοπτικό σταθμό «STAR», ως αστυνομικός συντάκτης στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», καθώς, επίσης, είχε δημιουργήσει και την δική του ειδησεογραφική ιστοσελίδα, το www.bloko.gr, με θέματα σχετικά με το αστυνομικό ρεπορτάζ.


Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν από τους πιο έμπειρους αστυνομικούς συντάκτες στο χώρο και υπηρετούσε τη δημοσιογραφία με ήθος και ακεραιότητα για περισσότερα από 25 χρόνια. Η άποψή του ήταν πάντοτε ψύχραιμη και έχαιρε της εκτίμησης των συναδέλφων του.


Η είδηση της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του έχει αναστατώσει όχι μόνο την δημοσιογραφική οικογένεια αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, ενώ κοινό και έντονο είναι το αίτημα να βρεθούν το γρηγορότερο οι δράστες και να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη.


Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στο μονάκριβο παιδί του και παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με τη διαλεύκανση του στυγνού αυτού εγκλήματος με αγωνία.


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα