Εξαφάνιση 19χρονης στο Κορωπί: Εκπνέει το 6μηνο για την Google

Εξαφάνιση 19χρονης στο Κορωπί: Εκπνέει το 6μηνο για την Google

Οι υπηρεσίες της Google αναμένεται να «φωτίσουν» το μυστήριο με τη διαγραφή των ψηφιακών ιχνών από το κινητό τηλέφωνο της 19χρονης που εξαφανίστηκε από το Κορωπί. 
Η διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κινήθηκε άμεσα ζητώντας από τις υπηρεσίες να δώσουν στοιχεία πριν παρέλθει το εξάμηνο και χαθούν τα πειστήρια. 

Οι πρώτες απαντήσεις από το Instagram της 19χρονης δεν «φώτισαν» τις έρευνες των Αρχών, καθώς από ό,τι φάνηκε η νεαρή γυναίκα δεν είχε ιδιαίτερες επαφές πριν ή μετά την εξαφάνιση. Σύμφωνα με την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο τούνελ», είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι έχουν συμπληρωθεί 5,5 μήνες από την ημέρα της εξαφάνισής της χωρίς να έχει βρεθεί το παραμικρό.

 «Η οικογένεια μετά από δική σας πρωτοβουλία με εξουσιοδότησε να ερευνήσω τις δυο διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ένα τάμπλετ που χρησιμοποιούσε η Άρτεμις, με σκοπό να εντοπιστούν τα τελευταία ηλεκτρονικά της ίχνη», ανέφερε στην εκπομπή η εγκληματολόγος Βασίλης Γεωργόπουλος σε ζωντανή σύνδεση.


«Η κοπέλα είχε συνδέσει το κινητό με το gmail της. Στην έρευνά μου διαπίστωσα ότι κάποιος έσβησε όλα τα ηλεκτρονικά ίχνη από το λογαριασμό της, εξαφανίζοντας και χρήσιμα για την έρευνα, στοιχεία του κινητού της», συνέχισε. Σε ερώτηση της Αγγελικής Νικολούλη για το αν μπορούν τα να ανακτηθούν, ο Βασίλης Γεωργόπουλος απάντησε ότι θα πρέπει να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες από την αρμόδια αστυνομική Αρχή, γιατί έχουν ήδη περάσει πέντε μήνες από την εξαφάνιση και στους έξι τα αρχεία αυτά σβήνονται.

Νέα μαρτυρία
Στο μεταξύ αυτόπτης μάρτυρας, που είδε μια κοπέλα με τα χαρακτηριστικά της αγνοούμενης ισχυρίστηκε, ότι «φαινόταν κουρασμένη και χαμένη. Μας έκανε εντύπωση γιατί περπατούσε μόνη της στην ερημιά στην περιοχή Κίτσι στο Κορωπί», ανέφεραν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα