Αστυνομική βία στην πλατεία Νέας Σμύρνης: Εισαγγελική παρέμβαση. Μας ντροπιάζουν

Αστυνομική βία στην πλατεία Νέας Σμύρνης: Εισαγγελική παρέμβαση. Μας ντροπιάζουν

Την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσαν οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας με την άσκηση βίας αστυνομικών σε βάρος πολιτών στην πλατεία της Νέας Σμύρνης χθες το μεσημέρι.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διακρίβωση τυχόν αξιοποίνων πράξεων από αστυνομικούς.

Η έρευνα θα διενεργηθεί υπό την εποπτεία του εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκου Ορνεράκη.

Μία οικογενειακή βόλτα στην πλατεία της περιοχής τους, εντός ορίων δηλαδή, όπως προβλέπουν και τα νέα μέτρα, τους έφερε αντιμέτωπους με την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. που βρέθηκε εκτός ορίων και ξέσπασε στους πολίτες που κάθονταν στον πεζόδρομο της Νέας Σμύρνης. Μετά την προκλητική και άσκοπη βία των αστυνομικών κατά των πολιτών και τον σάλο που προκλήθηκε, η ΕΛ.ΑΣ. διέταξε Διοικητική Έρευνα για το περιστατικό.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί, κατά τον καθιερωμένο έλεγχο, πλησίασαν μία οικογένεια αποτελούμενη από δύο παιδιά και τρεις ενήλικες, που κάθονταν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, και με το πρόσχημα του συνωστισμού ανέφεραν πως θα τους έκοβαν πρόστιμο. Εκείνοι διαμαρτυρήθηκαν και είπαν πως έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση, ενώ βρήκαν συμπαράσταση και από τους υπόλοιπους κατοίκους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην πλατεία.

Στη συνέχεια η αστυνομία αντέδρασε με βία και άρχισε να ξυλοκοπά τον έναν με πτυσσόμενο κλομπ. «Μη με χτυπάτε. Πονάω, πονάω, αφήστε με...» φώναζε ο νεαρός στους αστυνομικούς που τον κρατούσαν, ενώ ο ένας από αυτούς τον χτυπούσε δυνατά με πτυσσόμενο κλομπ. Ο νεαρός τούς είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνεται όλο αυτό και εκείνοι συνέχιζαν να τον χτυπούν.

Γραμματέας αστυνομικών υπαλλήλων για Νέα Σμύρνη: «Μας ντροπιάζουν, δεν έχουν θέση στο σώμα»

Καταδικάζει το γεγονός ο γ.γ. αστυνομικών υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Σπήλιος Κρικέτος, ο οποίος ζήτησε από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να λάβει άμεσα μέτρα. «Δεν ξυλοκοπούμε τον κόσμο μέσα στις πλατείες, τα υπόλοιπα είναι για να κουβεντιάζουμε. Όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται είναι περιττά, καταδικαστέα και μας ντροπιάζουν» είπε ο κ. Κρικέτος και πρόσθεσε μιλώντας στο OPEN: «Αν η ηγεσία δεν πάρει μέτρα άμεσα, θα έχουμε κι άλλα τέτοια περιστατικά με ανυπολόγιστες συνέπειες».

«Όσοι δεν αντιλαμβάνονται τον ρόλο τους δεν έχουν θέση στο σώμα, δεν έχουν θέση στην Αστυνομία. Μας ντροπιάζουν στην κοινωνία, έχουμε παιδιά, οικογένειες, φίλους... Φτάνει. Αυτές οι εικόνες ντροπιάζουν τον αστυνομικό. Γυρνάμε δεκαετίες πίσω» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος κι αφουγκραζόμενος τις κοινωνικές αντιδράσεις, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: «Για να τελειώνουμε, ο αστυνομικός υπερασπίζεται, στέκεται δίπλα στον πολίτη, δεν τον ξυλοκοπά. Αν θέλουν να συλλάβουν κάποιον, τον συλλαμβάνουν και τελειώνει εκεί».

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα