Στο κόκκινο η Αττική – Κρίσιμες οι επόμενες δύο εβδομάδες

 Τα ασθενοφόρα στην Αττική μεταφέρουν το ένα μετά το άλλο περιστατικά Covid-19, ενώ ο συνολικός αριθμός θα κρίνει εάν θα υπάρξει παράταση του lockdown και μετά τις 28 Φεβρουαρίου.

Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αττικής αυτήν την εβδομάδα θα κρίνουν την παράταση ή μη του lockdown. Οι επόμενες 15 μέρες είναι κρίσιμες για το σύστημα υγείας και γι’ αυτόν τον λόγο κατόπιν εντολής του υπουργείου, προστέθηκαν 12 νέα κρεβάτια εντατικής στην Αθήνα και άλλα 17 στα νοσοκομεία του Πειραιά και της Δυτικής Αττικής.

Η Αττική, και κυρίως το κέντρο της Αθήνας, εξακολουθεί να έχει πολύ υψηλό ιικό φορτίο, γεγονός που οι ειδικοί αποδίδουν στις μεταλλάξεις του κορωνοϊού.

Μέσα σε μια εβδομάδα στο λεκανοπέδιο εντοπίστηκαν 3.079 πολίτες θετικοί.

Ξεκίνησαν οι εξ αναβολής εμβολιασμοί

Την ίδια ώρα, οι εμβολιασμοί συνεχίζονται με γοργό ρυθμό. Σήμερα ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί των πολιτών που έχασαν τη δόση τους εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Κάποιοι όμως χωρίς να έχουν ειδοποιηθεί για την αναπλήρωση του ραντεβού τους έσπευσαν στο μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι, το οποίο βρήκαν κλειστό.

Τι επόμενες μέρες η επιτροπή των επιδημιολόγων θα επανεξετάσει τα δεδομένα για το λεκανοπέδιο και θα προχωρήσει σε ανάλογες εισηγήσεις.

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα