Προπηλακισμός Σακοράφα από την ΕΛΑΣ – Απλώς την απωθήσαμε λέει το υπουργείο

Προπηλακισμός Σακοράφα από την ΕΛΑΣ – Απλώς την απωθήσαμε λέει το υπουργείο

Εξηγήσεις για το καταγγελθέν περιστατικό του προπηλακισμού της αντιπροέδρου της Βουλής, Σοφίας Σακοράφα, από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ έδωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε ψευδείς τις καταγγελίες ότι υπήρξε βιαιοπραγία κατά της κυρίας Σακοράφα. Στη συνέχεια, όμως, παραδέχτηκε ότι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ απώθησαν την κυρία Σακοράφα στη ΓΑΔΑ μαζί με άλλους πολίτες οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την προσαγωγή 52 ατόμων από τα επεισόδια στα Προπύλαια. «Απωθήθηκε χωρίς να γίνει αντιληπτή δεδομένου ότι φορούσε μάσκα» είπε ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στην κυρία Σακοράφα αλλά υπογράμμισε ότι τα γεγονότα έγιναν από αστυνομικούς οι οποίοι δεν έφεραν γκλομπ και ασπίδες. Ταυτόχρονα ο κ. Οικονόμου ζήτησε από τους βουλευτές να μη στηρίζουν «κινήσεις εξτρεμιστών».

Διακομματικές αντιδράσεις για την αναίτια σύλληψη φωτορεπόρτερ

Απαντώντας ο βουλευτής του ΜέΡΑ 25 Κλέων Γρηγοριάδης τόνισε ότι η κυρία Σακοράφα δεν απωθήθηκε αλλά προπηλακίστηκε άγρια. Μάλιστα διέψευσε τον ισχυρισμό ότι οι αστυνομικοί δεν έφεραν ασπίδες. Συμπλήρωσε, όμως, ότι ακόμη και αν δεχθεί κανείς ότι ισχύει η εκδοχή του κ. Οικονόμου δεν είναι δυνατόν να γίνεται αποδεκτό η αστυνομία να απωθεί βουλευτές.

Την ίδια ώρα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, και του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, άσκησαν σκληρή κριτική στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την σύλληψη φωτορεπόρτερ οι οποίοι απαθανάτιζαν τη δράση διαδηλωτών και αστυνομικών κατά τη διάρκεια των επεισοδίων

 

 

ieidiseis

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα