Ποιες είναι οι περιοχές της Αττικής με τα πιο πολλά κρούσματα

Ποιες είναι οι περιοχές της Αττικής με τα πιο πολλά κρούσματα

Ο ιός πιέζει τις γειτονιές της Αττικής και η αγωνία παραμένει ενόψει των σημερινών ανακοινώσεων για τα μέτρα ενάντια στην έξαρση των κρουσμάτων.

Μεταλλάξεις, άνοιγμα, χαλάρωση της κινητικότητας, πίεση στην οικονομία, κούραση των πολιτών, αλλά και επιδημιολογικά δεδομένα είναι οι παράγοντες που θα βάλει στο τραπέζι η Επιτροπή των ειδικών για την εισήγηση που θα κάνει στην κυβέρνηση, προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα και να μην ξεφύγουν τα κρούσματα.

Αττική, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα είναι στο κόκκινο και διανύουμε μία από τις πιο κρίσιμες εβδομάδες που θα καθορίσουν την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. Αυξημένη αγωνία υπάρχει για την Αττική όπου και καταγράφονται με μεγάλη διαφορά τα περισσότερα κρούσματα για ένα ακόμα 24ωρο και αναζητείται η λύση που θα βάλει «στοπ» στην έξαρση.

Υπενθυμίζεται πως χθες καταγράφηκε τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων για τρίτη συνεχόμενη μέρα σημαίνοντας «κόκκινο» συναγερμό για την κατάσταση. Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.070 νέα κρούσματα την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, έναντι 1.151 στις 3 Φεβρουαρίου, και 25 νέους θανάτους.

Οι περισσότερες θετικές διαγνώσεις, οι 533, εντοπίστηκαν ξανά στην Αττική, ενώ την προηγούμενη μέρα είχαν ανακοινωθεί 612. Από αυτές, τα 368 περιστατικά είναι στην Αθήνα.
Ποιες γειτονιές της Αττικής «βράζουν»

Ο ιός πιέζει την Αττική και οι πολίτες έχουν κουραστεί από το παρατεταμένο lockdown, ωστόσο, υπάρχει μεγάλη αγωνία για τις γειτονιές όπου υπάρχει μεγάλη έξαρση. Πιο αναλυτικά, περισσότερο «στενάζει» ο βόρειος τομέας και συγκεκριμένα οι εξής περιοχές που καταγράφουν αύξηση 81,8% σε νέα κρούσματα:

    Μεταμόρφωση
    Νέο Ηράκλειο
    Μαρούσι
    Χαλάνδρι
    Παπάγου

Ακολουθεί ο κεντρικός τομέας της Αθήνας που καταγράφει αύξηση σε νέες μολύνσεις σε ποσοστό 67% στις εξής περιοχές:

    Κυψέλη
    Πατήσια
    Καισαριανή
    Φιλαδέλφεια

Ο Δυτικός Τομέας της Αττικής καταγράφει αύξηση 123,5% σε νέες μολύνσεις.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα