Ταραντίλης: Τι θα γίνει με σχολεία, καταστήματα και απαγόρευση κυκλοφορίας

Ταραντίλης: Τι θα γίνει με σχολεία, καταστήματα και απαγόρευση κυκλοφορίας

Υπό το ανησυχητικό πρίσμα της έξαρσης της πανδημίας στη χώρα, η κυβέρνηση εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για τον τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης.

Η συνολική επιδημιολογική εικόνα της τελευταίας εβδομάδας θα κρίνει την τελική εισήγηση της επιτροπής του υπουργείου Υγείας και τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Αυτήν την στιγμή υπάρχουν λοιμωξιολόγοι που βάζουν στο τραπέζι μέτρα όπως ένα αυστηρό lockdown 3 εβδομάδων, την απαγόρευση των μετακινήσεων και στην Αττική μετά τις 18:00 το απόγευμα και το κλείσιμο των σχολείων.

Ωστόσο, από την κυβέρνηση λένε ότι με βάση τα δεδομένα μέχρι στιγμής, και τα τρία αυτά μέτρα δεν είναι μάλλον τόσο κοντά, ενώ περιμένουν την εισήγηση των ειδικών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, ρωτήθηκε ευθέως και άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, σημειώνοντας πως τα δεδομένα αλλάζουν από ώρα σε ώρα και πως ο ρυθμός που αλλάζουν αυτά τα στοιχεία θα καθορίσει τις εισηγήσεις και τις αποφάσεις αύριο.

Σε δηλώσεις του στο Reuters, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ρεαλιστής και συγκρατημένα αισιόδοξος για ισχυρή ανάκαμψη του τουρισμού φέτος το καλοκαίρι, ξεκαθαρίζοντας βέβαια ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τον ρυθμό των εμβολιασμών.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Πέρυσι, ήμασταν στο 20 – 25% από ό,τι θα είχαμε σε μια κανονική χρονιά. Αν πετύχουμε το 50% από αυτό που θα είχαμε σε μια κανονική χρονιά, θα είναι και πάλι 100% καλύτερα σε σχέση με πέρυσι».

Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την απόφαση συντονισμού των αγορών εμβολίων από την Κομισιόν, τονίζοντας ότι διαφορετικά, μικρότερες χώρες θα αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα διαπραγμάτευσης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα