Αντιμέτωπος με κακουργήματα ο 38χρονος προπονητής που κατηγορείται για τον βιασμό 11χρονης

Αντιμέτωπος με κακουργήματα ο 38χρονος προπονητής που κατηγορείται για τον βιασμό 11χρονης

Άνδρες της Αστυνομίας φυγαδεύουν τον 38χρονο προπονητή από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Ο κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε προθεσμία για ν’ απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Νωρίτερα το πρωί, φτάνοντας στα δικαστήρια με αστυνομική κλούβα έσπευσε να δηλώσει…«Να πείτε στο Σπύρο να ψάξει τη μάνα του, τη γυναίκα του και την κόρη του, να ψάξει τι γίνεται σπίτι του…»

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον 38χρονο μετά από ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε χθες η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Είχε προηγηθεί η κατάθεση της 21 ετών σήμερα αθλήτριας και των γονιών της στον Εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο, ο οποίος κάτω από άκρα μυστικότητα διενέργησε την σχετική προκαταρκτική εξέταση.

«Η άμεση ενεργοποίηση της Πολιτείας και η ταχύτατη κινητοποίηση των εισαγγελικών αρχών σε συνέχεια των καταθέσεών μας, έφεραν αποτέλεσμα και οδήγησαν στη σύλληψη του προπονητή και δράστη της καταγγελθείσας σεξουαλικής κακοποίησης. Θα δώσουμε το παρών σε κάθε στάδιο της ποινικής διαδικασίας με σκοπό την παραδειγματική καταδίκη και τιμωρία του δράστη.»

Προπονούσε παιδιά και στην Σάμο

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον πρώην προπονητή στη Σάμο, όπου διέμενε τα τελευταία χρόνια. Εκεί όπου μετά την εκδίωξή του από τον όμιλο της Αττικής, έπιασε και πάλι δουλειά, προπονώντας παιδιά από 7 έως 15 ετών.

Το 2015 ο προπονητής ήρθε στη Σάμο και προπονούσε στον Ναυταθλητικό Όμιλο Καρλοβάσου για δύο σεζόν…όταν το τμήμα έκλεισε δούλεψε στο τμήμα Βαθέως όπου σε λίγους μήνες έφυγε λόγω διαφωνιών με το ΔΣ.

Η συνεργασία δεν μακροημέρευσε, αφού όπως λέει ο πρόεδρος του σαμιώτικου ομίλου, παρότι δεν είχε ιδέα για το παρελθόν του 38χρονου, τον έκρινε ακατάλληλο.

«Είχε καταγωγή από Σάμο. Πριν από 5χρόνια ξεκίνησε η συνεργασία. Κράτησε λίγους μήνες. Δεν υπήρχε καλή συνεννόηση στα θέματα ασφάλειας. Μπορεί να είχε καιρό εμείς το θεωρούσαμε επισφαλή και αυτός επέμενε ότι μπορούσαν τα παιδιά να κάνουν ιστιοπλοϊα.»

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι του νησιού κυρίως οι γονείς που πήγαιναν τα παιδιά τους στον όμιλο για να κάνουν ιστιοπλοϊα.

«Ο μικρός πηγαίνει ιστιοπλοϊα εδώ και 2 χρόνια εδώ. Γνωρίζαμε και τον κύριο, τον είχα ρωτήσει. Από χτες που μάθαμε ανησυχήσαμε και εγώ και η γυναίκα μου.»

Όπως αποκαλύπτει ο πρόεδρος του ναυτικού ομίλου, ο 38χρονος προπονητής διατηρούσε ιδιαίτερα καλές σχέσεις με τα παιδιά και τους γονείς και τίποτα δεν παρέπεμπε στο σκοτεινό παρελθόν του.

«Είχε καλή σχέση και με τα παιδιά και τους γονείς και μάλιστα όταν λύσαμε την συνεργασία κάποιοι γονείς παραπονέθηκαν γιατί τον διώχνουμε γιατί είχε καλές σχέσεις.»

Οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι σε βαθμό κακουργήματος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια.

Στον ανακριτή ο προπονητής – Προκλητικός κι αμετανόητος

Η κοπέλα ήταν ξεκάθαρη στην κατάθεσή της μίλησε για βιασμό κατ’ εξακολούθηση από το 2010 ως το 2013. Η εισαγγελέας επίσπευσε το ένταλμα σύλληψης για τον 38χρονο μετά την κατάθεση της κοπέλας, 21 ετών σήμερα.

Ο κατηγορούμενος από τη Σάμο, όπου διέμενε μόνιμα,  μίλησε για «σχέση» και όχι βιασμό, για προοπτική γάμου και, με εκφράσεις που προκαλούν την κοινή λογική, προσπάθησε να υποστηρίξει ότι η οικογένεια της πρωταθλήτριας τον πλησίασε για τα λεφτά και ότι μέχρι πριν αποκαλυφθεί η υπόθεση, ήθελε να την παντρευτεί, αλλά τώρα πια δεν τη θέλει.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το περιστατικό καταγγέλθηκε από τους γονείς στην αστυνομία, όμως η αστυνομία συνέστησε να το αναλάβει ο όμιλος που ήταν τότε το κορίτσι, οι γονείς απευθύνθηκαν στον όμιλο όμως εκ του αποτελέσματος δεν έγιναν οι σωστές κινήσεις.

mega.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα