Κορονοϊός – Lockdown: Ανοίγουν την 1η Φεβρουαρίου τα Γυμνάσια και τα Λύκεια – Ανησυχία για τις μεταλλάξεις του ιού

Κορονοϊός – Lockdown: Ανοίγουν την 1η Φεβρουαρίου τα Γυμνάσια και τα Λύκεια – Ανησυχία για τις μεταλλάξεις του ιού

Την επιστροφή στα θρανία των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από 1ης Φεβρουαρίου με την εξαίρεση των κόκκινων περιοχών ανακοίνωσε χθες η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, Η επαναλειτουργία θα γίνει με προϋποθέσεις και μέτρα ενώ σε όλες οι άλλες εκπαιδευτικές δομές, πανεπιστήμια και φροντιστήρια παραμένει η εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Το lockdown παρατείνεται για μία ακόμα εβδομάδα. Δηλαδή παραμένουν οι μετακινήσεις με sms και έντυπα, απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί και υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού.

Έντονο προβληματισμό προκαλούν οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού. Ο φόβος των επιστημόνων επικεντρώνεται σε δυο κυρίως μεταλλάξεις. Αυτή της νότιας Αφρικής και αυτή που εντοπίστηκε στη Βρετανία, που εκτιμάται ότι θα επαναπροσδιορίσουν την εξέλιξη της πανδημίας και ενδεχόμενος να παρατείνουν τα μέτρα.

Η επιδημιολογική εικόνα αυτή της στιγμή επιτρέπει επιστροφή στη κανονικότητά με πολύ μικρά και προσεχτικά βήματα.

Ωστόσο, ο κύβος ερρίφθη για τα σχολεία που ανοίγουν και πάλι με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου θα ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια παντού με εξαίρεση τις κόκκινες περιοχές όπου οι μαθητές του λυκείου θα συνεχίσουν τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση.

Σταθερή η διασπορά στην κοινότητα, χωρίς απότομη αύξηση αλλά ούτε και υποχώρηση. Κατάσταση που επιβάλει επιφυλακή λέει ο καθηγητής Νίκος Θωμαΐδης.

Ιδιαίτερη ανησυχία συνεχίζουν να προκαλούν περιοχές της Αττικής.

Φροντιστήρια ξένων γλωσσών και φροντιστήρια θα παραμείνουν κλειστά. Παραμένουν οι μετακινήσεις με sms και έντυπα, η απαγόρευση κυκλοφορίας 21.00 το βράδυ με 05.00 το πρωί, και η υποχρεωτική χρήση της μάσκας παντού.

Επίσης εξακολουθεί να απαγορεύεται το κυνήγι και το ψάρεμα με εξαίρεση τις περιφέρειες Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης για το κυνήγι του αγριόχοιρου με μέγιστο αριθμό τα 4 άτομα και 2 ανά αυτοκίνητο. Δύο επιβαίνοντες επιτρέπονται και στα ταξί.

Στις ουρές οι πολίτες για ψώνια – Αυξημένη κίνηση στα καταστήματα

Στο εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα αλλά και στην Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη, η κίνηση σήμερα είναι αυξημένη, με τους καταναλωτές να σχηματίζουν μεγάλες ουρές έξω από τα καταστήματα περιμένοντας υπομονετικά να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους.

Στις περισσότερες περιπτώσεις τηρούνται τα μέτρα και οι αποστάσεις ασφαλείας, ενώ στο εκπτωτικό χωριό ακούγονται και από τα μεγάφωνα σχετικές υπενθυμίσεις ανά τακτά διαστήματα.

Οι καταστηματάρχες εμφανίζονται αισιόδοξοι, και είναι ευχαριστημένοι για την κίνηση που έχει ξεκινήσει.

https://www.megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα