Χαρδαλιάς: Αυτά είναι τα ενεργά κρούσματα σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Μάνδρα

Χαρδαλιάς: Αυτά είναι τα ενεργά κρούσματα σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Μάνδρα

Για την εικόνα στη Δυτική Αττική που βρίσκεται σε αυστηρότερο lockdown αναφέρθηκε στην ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως παρά την έντονη διαδημοτική κινητικότητα των ενεργών κρουσμάτων τις προηγούμενες εβδομάδες, που τους προβλημάτισε έντονα, «οι σαρωτικοί και στοχευμένοι έλεγχοι των κλιμακίων του ΕΟΔΥ τις τελευταίες ημέρες δείχνουν ότι ευτυχώς δεν φαίνεται να υπάρχει ιδιαίτερα εκτεταμένη διασπορά και επιδημιολογικά clusters που λειτουργούν ως πολλαπλασιαστές στην περιοχή».

Αυτή τη στιγμή στο δήμο Ασπροπύργου υπάρχουν 179 ενεργά κρούσματα, στο δήμο Ελευσίνας 78 και στο δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας 25. Όσο για το αν θα υπάρξει παράταση των περιοριστικών μέτρων στις περιοχές αυτές ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι παρακολουθούν αναλυτικά και αξιολογούν όλα τα δεδομένα σε καθημερινή βάση και την Πέμπτη θα τεθούν σε γνώση των επιδημιολόγων ώστε να κάνουν τις δικές τους εισηγήσεις σχετικά με την παράταση ή όχι των επιπλέον αυστηρών περιοριστικών μέτρων που ισχύουν ως τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Στη συνέχεια απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους των περιοχών αυτών να συνεχίσουν να εφαρμόζουν στο ακέραιο τα μέτρα, ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν σε άρση τους το ταχύτερο δυνατό.

«Πρέπει να είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι οι αποφάσεις μας βασίζονταν, βασίζονται και θα συνεχίσουν να βασίζονται στα σύνθετα επιδημιολογικά δεδομένα της κάθε περιοχής και μόνο», σημείωσε.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα