Παπαευαγγέλου: Ανησυχούμε είναι η λέξη που μας αντικατοπτρίζει

Παπαευαγγέλου: Ανησυχούμε είναι η λέξη που μας αντικατοπτρίζει

Τις τελευταίες μέρες βρεθήκαμε πολλές φορές με τα μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων και μία είναι η λέξη που μας αντικατοπτρίζει: ανησυχούμε. Με αυτό τον τρόπο περιέγραψε το κλίμα που επικρατεί στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, το μέλος της καθηγήτρια ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη του πανδημίας στην Ελλάδα.

Ένα είναι το στοίχημα: η διατήρηση του χαμηλού επιδημιολογικού φορτίου, είπε κάνοντας αναφορά στο παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών αλλά και της κατάστασης στις ΗΠΑ.

Ανέφερε ότι τα κύρια χαρακτηριστικά της προηγούμενης εβδομάδας ήταν η περαιτέρω μείωση νέων κρουσμάτων και νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία. Σημείωσε ότι είναι αυξημένος ο αριθμός κρουσμάτων σε Κοζάνη και Δυτική Αττική.

Πρώτη εβδομάδα που ο αριθμός που βγήκαν από τις μεθ ήταν περισσότεροι από αυτούς που διασωληνώθηκαν. Λιγότεροι θάνατοι, σημείωσε η κ. Παπαευαγγέλου προσθέτοντας ότι μειώθηκε ο δείκτης RT.

Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου κάνοντας την υπόθεση ότι αν σε μία περιοχή με χαμηλό επιδημιολογικό δείκτη παραμονές των γιορτών κάποιος χαλαρώσει τότε κινδυνεύει να συναντήσει κάποιον ασυμπτωματικό και να αυξήσει τη διασπορά στην κοινότητα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα