Δεν υπήρχε κανένα φάρμακο που να ήρθε από την Αμερική ούτε για τον έναν ούτε για τον άλλον Αρχιεπίσκοπο

Η Αναστασία Κοτανίδου, Διευθύντρια ΜΕΘ του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, μίλησε για την ιατρική φροντίδα που δέχεται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

«Δεν υπήρχε κανένα φάρμακο που να ήρθε από την Αμερική ούτε για τον έναν ούτε για τον άλλον Αρχιεπίσκοπο», ξεκαθάρισε σε δηλώσεις της το πρωί της Τετάρτης η Διευθύντρια ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Αναστασία Κοτανίδου, διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έλαβε ειδικό φάρμακο για τον κορονοϊό από τις ΗΠΑ.

«Τα θεραπευτικά μέσα που ακολουθούν όλοι οι ασθενείς στην Ελλάδα αυτό το διάστημα, ακολουθήθηκαν και στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο. Και ευτυχώς ο ένας ήδη πήγε στο σπίτι του και ελπίζω ότι πολύ σύντομα και ο άλλος θα καταφέρει να εξέλθει», πρόσθεσε η κυρία Κοτανίδου.

Από την πλευρά του ο διοικητής του νοσοκομείου, Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, τόνισε ότι «όταν μιλάμε για τέτοια πράγματα, θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι. Οι μόνοι που μπορούν να μιλήσουν για αυτό είναι οι θεράποντες ιατροί».

Όσον αφορά τη διαθεσιμότητα των κλινών ΜΕΘ στον «Ευαγγελισμό», η κυρία Κοτανίδου σημείωσε ότι υπάρχουν ελεύθερα κρεβάτια και πρόσθεσε ότι «χθες δεν πήραμε καμία εισαγωγή».

Ικανοποιητικά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου

Με νέο ιατρικό ανακοινωθέν το νοσοκομείο Ευαγγελισμός έκανε γνωστό ότι η εξέλιξη της υγείας του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, που νοσεί με κορονοϊό, εξελίσσεται αρκετά ικανοποιητικά. «Η κατάσταση της υγείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου εξελίσσεται αρκετά ικανοποιητικά», ανέφερε χαρακτηριστικά το ανακοινωθέν.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος εισήχθη το πρωί της περασμένης Πέμπτης στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με ήπια συμπτώματα κορονοϊού και νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, όπου υποβάλλεται και σε εξετάσεις.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, 82 ετών, ο οποίος είχε διαγνωσθεί αρνητικός τόσο στις ταχείες εξετάσεις όσο και στις μοριακές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε και μετά το πέρας των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και πριν από την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, διαγνώσθηκε θετικός στην προγραμματισμένη μοριακή εξέταση, στην οποία υποβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, 16 Νοεμβρίου, μετά την εμφάνιση ήπιων συμπτωμάτων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα