Έμπαιναν στην Ελλάδα από την Αλβανία με πλαστά τεστ κορονοϊού - - Η απάτη που έστησε κύκλωμα

Έμπαιναν στην Ελλάδα από την Αλβανία με πλαστά τεστ κορονοϊού - - Η απάτη που έστησε κύκλωμα

Επιτήδειοι βρήκαν τον τρόπο να κάνουν χρυσές δουλειές εν μέσω πανδημίας. Όπως αποκαλύφθηκε Αλβανοί αγόραζαν πλαστά πιστοποιητικά τεστ κορωνοϊού και περνούσαν στην Ελλάδα από τη συνοριακή διέλευση της Κρυσταλλοπηγής.

Οι ελληνικές αρχές πληροφορήθηκαν την απάτη με τα πλαστά πιστοποιητικά για την Covid 19 και αντέδρασαν άμεσα με το να κλείσουν άμεσα τη συνοριακή διέλευση Καπεστίτσας-Κρυσταλλοπηγής και έτσι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να μεταβαίνουν στη συνοριακή διέλευση της Κακαβιάς, οπου υπάρχει η δυνατότητα άμεσης επαλήθευσης των τεστ, καθώς πέρα από αρνητικό τεστ αντισωμάτων 72 ωρών, θα πρέπει να υποβληθούν και σε rapid τεστ.

Η δράση του κυκλώματος άρχισε να αποκαλύπτεται όταν στις 4 Νοεμβρίου συνελήφθη ένας 23χρονος αλλοδαπός σε περιοχή της Κοζάνης για παράνομη μεταφορά δύο αλλοδαπών από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, οι δύο αλλοδαποί, ηλικίας 18 και 20 ετών, εισήλθαν παράνομα στη χώρα χρησιμοποιώντας πλαστές ιατρικές βεβαιώσεις με αρνητικό αποτέλεσμα κορονοϊό. Τις βεβαιώσεις έχει φροντίσει να προμηθευτούν ο 23χρονος, έναντι 150 ευρώ από τα Τίρανα.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το αυτοκίνητο που μετέφερε τους αλλοδαπούς, 1.500 ευρώ, τις δύο πλαστά τεστ για κορονοϊό και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Να σημειωθεί ότι η ΠΟΕΣΥ με ανακοίνωσή της από τις 5 Αυγούστου είχε προειδοποιήσει για τις συνθήκες λειτουργίας του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κρυσταλλοπηγή τονίζοντας ότι δεν απέχει πολύ από το να θεωρηθεί "κερκόπορτα" αυτό το σημείο, διότι δεν είχε ληφθεί καμία απολύτως μέριμνα εν αντιθέσει με άλλα σημεία της μεθορίου.

Η ανακοίνωση ανέφερε μεταξύ άλλων:

"Οι συνάδελφοι μας που υπηρετούν στο Τ.Δ.Ε. Κρυσταλλοπηγής, είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει μεταβεί ποτέ κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. και δεν υφίσταται κανένας υγειονομικός έλεγχος στους διερχόμενους! Επιπρόσθετα, αφού δεν υπάρχει κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ, οι Αστυνομικοί έχουν επιφορτιστεί αποκλειστικά με τον έλεγχο της ηλεκτρονικής φόρμας PLF, χωρίς να διαθέτουν καθόλου σχετικό εξοπλισμό και «σκανάρουν» τις φόρμες PLF με τα προσωπικά τους κινητά, ερχόμενοι σε άμεση επαφή με εκατοντάδες ανθρώπους καθημερινά!

Τέλος, είναι αναμενόμενο με το κλείσιμο των συνόρων στην Κακαβιά τις βραδινές ώρες, να αυξηθεί η ταξιδιωτική κίνηση από το Τ.Δ.Ε. Κρυσταλλοπηγής αυτές τις ώρες, χωρίς όπως προείπαμε να γίνεται κανένας υγειονομικός έλεγχος σε όσους ταξιδεύουν. Κύριοι Υπουργοί, δυστυχώς οι συνάδελφοι μας αισθάνονται παρατημένοι στο έλεος του Θεού, αφού η πολιτεία δεν λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, προστατεύοντας τους εαυτούς τους, την οικογένειά τους αλλά και την Πατρίδα από περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας.

Γι΄αυτό, παρακαλούμε όπως άμεσα μεταβεί υγειονομικό κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. στην Κρυσταλλοπηγή για την διενέργεια των απαραίτητων ελέγχων, να εφαρμοστούν οι περιορισμοί που ισχύουν στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς, και εφόσον δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, το σημείο ελέγχου της Κρυσταλλοπηγής να παραμείνει κλειστό όπως άλλα σημεία εισόδου. Οι πρωτοβουλίες αυτές είναι απαραίτητες, προκειμένου να εξασφαλιστεί η υγειονομική ασφάλεια των Αστυνομικών και της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και να μην πάει χαμένη όλη αυτή η προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας".

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα