Κορονοϊός: Με 38 πυρετό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος - Παρακολουθείται στενά από γιατρούς

Στον Ευαγγελισμό νοσηλεύεται με κορoνοϊό ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, εκδήλωσε 38 βαθμούς πυρετό, παραμένει σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και παρουσιάζει μία μικρή αδυναμία. Η ηλικία του, 82 ετών και τα προβλήματα υγείας που έχει επιβαρύνουν την κατάστασή του. Από τη στιγμή που βρέθηκε θετικός ο Αρχιεπίσκοπος ακολουθείται στην Αρχιεπισκοπή το πρωτόκολλο που προβλέπεται αναφορικά με τις επαφές του Μακαριωτάτου, ενώ εκπρόσωποι της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας έστειλαν τα μηνύματά τους για ταχεία ανάρρωση.

Της νοσηλείας του προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ενώ λίγο πριν εισαχθεί, ο Αρχιεπίσκοπος με μήνυμά του ζήτησε σεβασμό και τήρηση των μέτρων για να κερδηθεί συλλογικά αυτή η δύσκολη μάχη για τη χώρα. Οι θεράποντες ιατροί του τονίζουν πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Στον Ευαγγελισμό νοσηλεύεται  για 8η μέρα και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, ο οποίος εμφανίζει σημάδια βελτίωσης και εκτιμάται ότι τις επόμενες μέρες θα εξέλθει από την ΜΕΘ που βρίσκεται.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, είχε συναντηθεί το προηγούμενο Σάββατο, 14 Νοεμβρίου με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τον ενημέρωσε για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. Κοινή συνισταμένη στις τοποθετήσεις τόσο του Πρωθυπουργού, όσο και του Αρχιεπισκόπου, ήταν η αδήριτη ανάγκη να συμβάλουμε όλοι, με όλες μας τις δυνάμεις, στην υλοποίηση των μέτρων, τηρώντας πιστά και απαρέγκλιτα τους υγειονομικούς κανόνες, όπως έγινε από την αρχή της πανδημίας. Και στο μήνυμά του, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο Μακαριώτατος είχε ζητήσει «να προστατεύσουμε με τη στάση μας το ανθρώπινο πρόσωπο και την δημόσια υγεία, ώστε να μπορέσουμε να εορτάσουμε τα Χριστούγεννα στους Ναούς μας».

Οπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού ο κ. Μητσοτάκης υπεβλήθη σε τεστ και είναι αρνητικός. Ο εκπρόσωπός του Αρχιεπισκόπου κ. Χάρης Κονιδάρης τονίζει ότι μετά τις συνεδριάσεις της Ιεράς Συνόδου και πριν από την συνάντηση με τον πρωθυπουργό ο Μακαριώτατος υποβλήθηκε σε rapid test αλλά και σε μοριακό έλεγχο και είχε βρεθεί αρνητικός. «Αυτό σημαίνει ότι την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου είχε στα χέρια του τα αποτελέσματα της μοριακής εξέτασης βάση της οποίας διαγνώστηκε αρνητικός», αναφέρει ο κ. Κονιδάρης.

ethnos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα