Δεδομένη η παράταση του lockdown και τον Δεκέμβριο. Στη μάχη και το σύστημα ακορντεόν

Δεδομένη η παράταση του lockdown και τον Δεκέμβριο. Στη μάχη και το σύστημα ακορντεόν

Κάθε μέρα όλο και περισσότεροι επιστήμονες που εμπλέκονται στη μάχη κατά της πανδημίας του κορoνοϊού, δηλώνουν ευθαρσώς ότι πρέπει να συνεχιστεί το καθολικό locκdown και τον Δεκέμβριο, δημιουργώντας έτσι και πολύ απαισιόδοξη εικόνα για το άμεσο μέλλον της καθημερινότητας των πολιτών στη χώρα μας. Κι όλα αυτά, με την κοινωνία να είναι ήδη στα όριά της, κουρασμένη και χτυπημένη από τα λουκέτα, τις αναστολές εργασίας, τις απολύσεις, τα «πετσοκομμένα» εισοδήματα και τις υποχρεώσεις να τρέχουν.

Σαρηγιάννης: Οκτώ βδομάδες καραντίνας

Την εκτίμηση ότι θα χρειαστούν οκτώ εβδομάδες με καραντίνα για να πέσει η χώρα κάτω από τα 500 κρούσματα, ένα όριο που έβαλε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για την άρση του lockdown, έκανε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στον ρ.σ ΘΕΜΑ 104,6. Κατά τον κ. Σαρηγιάννη πρέπει να υπάρξουν εναλλασσόμενα lockdown, το λεγόμενο σύστημα «ακορντεόν», για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού. Σημείωσε ότι το συγκεκριμένο μέτρο είναι μια λύση ασφαλής για τον υγειονομικό κίνδυνο και την οικονομική δυσπραγία.

Τσακρής: Έρχονται μέτρα Μαρτίου

«Πολλοί από τους ειδικούς συστήνουν ακόμα πιο δραστικά μέτρα, ανάλογα με του Μαρτίου νομίζω ότι θα κινηθούμε εκεί τελικά, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί το ΕΣΥ. Αυτό νομίζω θα γίνει σχετικά άμεσα» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Αθανάσιος Τσακρής, μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων.

«Κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα (θα εφαρμοστεί το γενικευμένο lockdown), εκεί είναι τα μεγαλύτερα πρόβλημα, πρέπει οπωσδήποτε να αντέξει το ΕΣΥ. Πολύ πιθανόν να υπάρξουν εισηγήσεις τις επόμενες μέρες. 30 Νοεμβρίου θα έχουμε σίγουρα παράταση. Προτεραιότητα είναι να αντέξουν οι ΜΕΘ» υπογράμμισε o κ. Τσακρής.

Εξαδάκτυλος για Θεσσαλονίκη: Τίποτα μετά από 13 μέρες καραντίνας

«Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο δυσκολότερο σημείο... Mετά τη 13η μέρα περιοριστικών μέτρων δεν έχουμε δει ούτε σταθεροποίηση πόσω μάλλον αποκλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. (Το lockdown), τόνισε, πρέπει να επεκταθεί στα μέτρα του Μαρτίου, τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη. «Χθες έπρεπε να γίνει αυτό».

Σκέρτσος: Εξετάζουμε τα πάντα

«Προφανώς εξετάζουμε τα πάντα. Είναι ένα δυναμικό φαινόμενο. Περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα τις επόμενες 5-7 ημέρες και αξιολογούμε τα πάντα, όμως τα σχολεία είναι ασφαλή και πρέπει γονείς και εκπαιδευτικοί να αισθάνονται ασφαλείς γι' αυτά» δήλωσε χθες ο Υφυπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα