Στο κόκκινο η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών στα Τρίκαλα – Πάνω από 100 θετικά κρούσματα

Στο κόκκινο η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών στα Τρίκαλα – Πάνω από 100 θετικά κρούσματα

Επέλαση κορωνοιού στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών στα Τρίκαλα με τα θετικά τεστ να αγγίζουν τα 150

Όλα ξεκίνησαν όταν οι σπουδαστές της Σχολής υποβλήθηκαν σε rapid test για τον κορωνοϊο. Το ένα μετά το άλλο τα τεστ έβγαιναν θετικά, η Σχολή άρχισε να κοκκινίζει με καταιγιστικούς ρυθμούς και τα νέα που κυκλοφόρησαν, άρχισαν να προκαλούν αναστάτωση στην πόλη των Τρικάλων που φιλοξενεί την ΣΜΥ.

Την κατάσταση που έχει δημιουργεί περιγράφουν ανάγλυφα οι δηλώσεις του περιφερειάρχη Θεσσαλίας στην εφημερίδα Ελευθερία. Τα δεκάδες κρούσματα από Υπαξιωματικούς γεμίζουν το νοσοκομείο της Λάρισας.

«Επικοινώνησα με τον διοικητή της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγο Βασίλη Παπαδόπουλο για να δούμε αν υπάρχει δυνατότητα χρησιμοποιήσης του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας, αλλά και εκεί υπάρχει πληρότητα λόγω των κρουσμάτων στη ΣΜΥ Τρικάλων. Χρειάζεται ταχύτητα στη λήψη των αποφάσεων και στις ενέργειες που πρέπει να υλοποιηθούν.»

Επισήμως το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν έχει τοποθετηθεί. Το μεσημέρι οι πληροφορίες έκαναν λόγο για συνολικά 141 θετικά τεστ. Ανάμεσα τους και 20 φορείς με πυρετό. Οι διαρροές λένε πως έχει κινητοποιηθεί το Υγειονομικό του ΓΕΕΘΑ και ο ΕΟΔΥ και η ελπίδα είναι πως τα νέα τεστ, τα μοριακά, θα βγουν αρνητικά.

Οι οδηγίες του ΓΕΕΘΑ για την πανδημία που επικαιροποιήθηκαν μόλις πριν λίγες ημέρες τόνιζαν την προσωπική ευθύνη και προέβλεπαν καραντίνα στις στρατιωτικές Σχολές. Μυστήριο όμως παραμένει πως γέμισε κρούσματα η ΣΜΥ όταν οι σπουδαστές δεν έχουν βγει από την 28η Οκτωβρίου και μετά. Μέτρα για όλους ζητά το μόνιμο προσωπικό πριν να έρθουν τα χειρότερα.

«Έχουμε πει ότι για να προστατεύσουμε και εμείς οι στρατιωτικοί την πατρίδα, πρέπει να προστατευτούμε και εμείς. Οι προτάσεις μας είναι για την προστασία των συναδέλφων και των στρατιωτών θητείας να υπάρχει εκ περιτροπής 50% εργασία στις στρατιωτικές Μονάδες ώστε να μην βγαίνουν ολόκληρες Μονάδες με σοβαρά προβλήματα. Να γίνονται τεστ σε όλο το προσωπικό της Μονάδας σε περίπτωση που υπάρχουν θετικά κρούσματα κορωνοϊού και να υπάρχει ειδική μέριμνα για τους συναδέλφους μας που εκτελούν 24ωρες υπηρεσίες» δήλωσε ο Γιώργος Θεοδώρου, Γ.Γ. Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών

Οι ίδιοι οι στρατιωτικοί σημειώνουν πως συχνά βάζουν το χέρι στην τσέπη για μέσα ατομικής προστασίας ενώ ο συνολικός αριθμός που έχει χτυπηθεί από κορωνοίο σε στρατό ναυτικό και αεροπορία φτάνει σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες τα 700 άτομα. Καθησυχαστικές από την άλλη είναι πηγές του Υπουργείου Άμυνας σημειώνοντας πως στην κατάταξη νεοσυλλέκτων εντοπίστηκαν ελάχιστοι θετικοί στρατιώτες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα