Αδειάζει η Θεσσαλονίκη από τουρίστες μετά το lockdown – Προς αναστολή λειτουργίας τα ξενοδοχεία

Αδειάζει η Θεσσαλονίκη από τουρίστες μετά το lockdown – Προς αναστολή λειτουργίας τα ξενοδοχεία

Με τους λίγους τουρίστες, κυρίως από το Ισραήλ, να φεύγουν εσπευσμένα προκειμένου να προλάβουν να επιστρέψουν, μέσω Αθήνας, στη χώρα τους, οι σκέψεις για αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων είναι πολύ κοντά στο να γίνουν απόφαση, όπως αναφέρει, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ξενοδόχος και πρόεδρος του Thessaloniki Convention Bureau Γιάννης Ασλάνης.

Στη λύση του προσωρινού λουκέτου αναμένεται να καταλήξουν τα περισσότερα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης καθώς η απόφαση για lockdown μέχρι τις 17 Νοεμβρίου και η απαγόρευση των μετακινήσεων εντός και εκτός νομού, καθιστά αδύνατη τη λειτουργία τους», επισημαίνει, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Ανδρέας Μανδρίνος.

«Η καθοδική τάση φαινόταν ήδη από τις 20 Οκτωβρίου αλλά ακόμη και με μια "μίνι" κανονικότητα από Έλληνες θα μπορούσε να υπάρξει μια σχετική διαχείριση της κατάστασης. Αυτήν τη στιγμή, όμως, μιλάμε για μηδενικά έσοδα και βεβαρημένα επιδημιολογικά δεδομένα που είναι λογικό να οδηγήσουν σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας των περισσοτέρων ξενοδοχείων. Ειδικά των μεγάλων πεντάστερων ξενοδοχείων της πόλης», προσθέτει.

«Εκτός από τους λίγους τουρίστες του εξωτερικού που έσπευσαν να αποχωρήσουν,οι Έλληνες διαμένοντες στα ξενοδοχεία αυτήν την περίοδο είναι κυρίως επαγγελματίες, που όμως λόγω του lockdown θα ταξιδεύουν πλέον μόνο όσοι είναι απολύτως απαραίτητο να το πράξουν», τονίζει ο κ. Ασλάνης.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την αεροπορική οδηγία που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αναστέλλονται όλες οι πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού του αεροδρομίου «Μακεδονία» από σήμερα στις έξι το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα της Τρίτης 17 Νοεμβρίου 2020.

Ο νομός Θεσσαλονίκης αριθμεί συνολικά περί τα 130 ξενοδοχεία,εκ των οποίων τα 85 είναι μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.

 

news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα