Χρυσή Αυγή: Κρύβεται ο Χρήστος Παππάς – Δεν θα παραδοθεί στην αστυνομία

Χρυσή Αυγή: Κρύβεται ο Χρήστος Παππάς – Δεν θα παραδοθεί στην αστυνομία

Άφαντος παραμένει ο «υπαρχηγός» της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», Νίκος Παππάς.Μέχρι στιγμής έχει παραδοθεί το διευθυντήριο, πλην του Χρήστου Παππά και του Ηλία Παναγιώταρου που ισχυρίζεται ότι έρχεται από τη Βυτίνα.

«Συνειδητή επιλογή» χαρακτηρίζει ο Περικλής Σταυριανάκης, δικηγόρος του καταδικασθέντα Χρήστου Παππά, την απόφαση του ηγετικού στελέχους της Χρυσής Αυγής να μην παραδοθεί στις Αρχές, ύστερα από την ανακοίνωση του δικαστηρίου για μη χορήγηση αναστολής στην εκτέλεση της ποινής του.

Ο συνήγορός του, έκανε γνωστό το βράδυ της Πέμπτης, ότι ο πελάτης του «δεν θα εμφανισθεί, τουλάχιστον προς το παρόν», διότι «θα εκτίσει την πρωτόδικη ποινή πριν φτάσει η υπόθεση στο Εφετείο, οπότε και θα δικαστεί εκ νέου η υπόθεση».

Πλέον οι αστυνομικές αρχές αναζητούν τον καταδικασμένο σε κάθειρξη 13 ετών, ώστε να οδηγηθεί στις φυλακές.

Λίγο μετά την έκδοση της απόφασης, αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο σπίτι που ο Παππάς έχει δηλώσει ως μόνιμη κατοικία. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, πραγματοποιήθηκε έρευνα και σε σπίτι συγγενικού του προσώπου.

Οι αστυνομικοί τον έχουν αναζητήσει σε έξι με επτά μέρη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ενώ η έρευνα έχει επεκταθεί και εκτός Αττικής.

 

 Ποιοι έχουν παραδοθεί

Ό ένας μετά τον άλλο, πρώην βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής παρουσιάζονται σε αστυνομικά τμήματα αφότου καταδικάστηκαν σήμερα είτε για συμμετοχή είτε για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Οι Παναγιώταρος, Μπαρμπαρούσης, Κούζηλος, προστέθηκαν τις απογευματινές ώρες σε αυτούς που κρατούνται στη ΓΑΔΑ.

Οι τρεις πρώην βουλευτές παρουσιάστηκαν αυτοβούλως και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής, μαζί με τον Νίκο Μιχαλολιάκο και το "διευθυντήριο" της εγκληματικής οργάνωσης, που πήραν το δρόμο για τις φυλακές.

Στη ΓΑΔΑ μεταφέρθηκαν επίσης, Γερμενής, Ηλιόπουλος, Μίχος, Ζησιμόπουλος, Κασιδιάρης και Πατέλης.

Σε αστυνομικά τμήματα του Λεκανοπεδίου παραδόθηκαν ο Καζατζόγλου συνοδηγός του Ρουπακιά, ο Τσακανίκας, ο Ευγενικός, ο Αναδιώτης και ο Κομνιανός.

Από το "διευθυντήριο" της εγκληματικής οργάνωσης απομένουν πλέον ο Ηλίας Παναγιώταρος που σύμφωνα με πληροφορίες κατευθύνεται στην Αθήνα από τη Βυτίνα, 

Το σόου του Μιχαλολιάκου

Στη ΓΑΔΑ βρίσκεται από το απόγευμα της Πέμπτης ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης "Χρυσή Αυγή". Ο Νίκος Μιχαλολιάκος παρουσιάστηκε νωρίτερα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, στην Πεύκη, μαζί με την κόρη του Ουρανία Μιχαλολιάκου, η οποία παραπλάνησε τους δημοσιογράφους που περίμεναν έξω από το σπίτι τους.

Από το ΑΤ ο Μιχαλολιάκος με υπηρεσιακό όχημα μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ, ενώ τον συνόδευε με δικό της αυτοκίνητο η κόρη του μαζί με την καταδικασθείσα αλλά με αναστολή μητέρα της Ελένη Ζαρούλια.

Η Ουρανία Μιχαλολιάκου μάλιστα επιτέθηκε με ύβρεις στους δημοσιογράφους μέσα από το αυτοκίνητό της ενώ ανάλογες σκηνές διαδραματίστηκαν κι έξω από το ΑΤ Πεύκης.


Η απόφαση του δικαστηρίου για όλους

Σε απόλυτη αρμονία με την απόφαση που έλαβε στις 7 Οκτωβρίου ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σήμερα "έδειξε" συγκεκριμένα πρόσωπα που οδηγούνται από αύριο στις φυλακές, πλην του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού, στα οποία αρνήθηκε να δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

Η άρνηση του δικαστηρίου να δώσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση σε συνολικά 39 (και όχι 38 όπως αρχικά μεταδόθηκε) από τους καταδικασθέντες σε καθείρξεις, αφορά τόσο 13 από τους 18 πρώην βουλευτές του κόμματος όσο και εκείνους που έχουν εμπλακεί σε σοβαρές ενέργειες που "χρεώθηκαν" στην οργάνωση όπως έκρινε το δικαστήριο από το 2008 έως την δολοφονία Φύσσα το 2013.

Η απόφαση του δικαστηρίου να θεωρήσει πως δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να τύχουν αναστέλλουσας δύναμης στην έφεση οι περισσότεροι από τους 50 καταδικασθέντες, δηλώνει ενδεχομένως πολύ περισσότερα πράγματα όσον αφορά την αντίληψη του δικαστηρίου για την εγκληματική οργάνωση, την επίδραση και τα μέλη της. Ωστόσο η πεποίθηση του δικαστηρίου θα γίνει σαφής με την δημοσίευση της απόφασης του όταν αυτή καθαρογραφεί.

Το δικαστήριο οδηγεί στην φυλακή τους καταδικασθέντες ως "διευθυντήριο" της εγκληματικής οργάνωσης: Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο, Χρήστο Παππά, στους οποίους επιβλήθηκαν ποινές 13 ετών κάθειρξης και ποινές φυλάκισης 6 έως 8 μηνών και Αρτέμη Ματθαιόπουλο που καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη.

Για τον ευρωβουλευτή Λαγό δρομολογείται τις επόμενες ημέρες η διαδικασία για την ενημέρωση του Ευρωκοινοβουλίου ώστε να κριθεί το θέμα της άρσης ασυλίας του.

Στη φυλακή επίσης και οι καταδικασθέντες ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης πρώην βουλευτές: Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης που καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 6 ετών, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Νικόλαος Κούζηλος με κάθειρξη 7 ετών και Νίκος Μίχος με 5ετή φυλάκιση.

Φυλακή επίσης αποφάσισε το δικαστήριο για 13 συγκατηγορουμένους του Γιώργου Ρουπακιά για τη δολοφονία Φύσσα ο οποίος έχει καταδικασθεί σε ισόβια και 14ετή κάθειρξη. Πρόκειται για τους καταδικασμένους σε κάθειρξη 10 ετών Γιώργο Πατέλη (πηρυνάρχης Νίκαιας) και Ιωάννη Καζαντζόγλου. Τους καταδικασμένους σε κάθειρξη 9 ετών Ιωάννη Άγγο, Ελπιδοφόρο Καλαρύτη, Ιωάννη Κομιάνο, Κωνσταντίνο Κορκοβίλη, Αναστάσιο Μιχάλαρο, Γεώργιο Σταμπέλο, Αθανάσιο Τσόρβα, Νικόλαο Τσόρβα και Λέοντα Τσαλίκη. Τους καταδικασμένους σε 7ετή κάθειρξη Αριστοτέλη Χρυσαφίτη και Αναστάσιο Αναδιώτη

Για την επίθεση εις βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων στη φυλακή οδηγούνται οι: Δημήτρης Αγριογιάννης, Μάρκος Ευγενικός καταδικασμένοι και οι δυο σε επταετή κάθειρξη και ο Αναστάσιος Πανταζής, πυρηνάρχης Περάματος, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε 10ετή κάθειρξη και ποινή φυλάκισης 24 μηνών.

Οι υπόλοιποι καταδικασθέντες που οδηγούνται στη φυλακή για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση είναι:

Οι δράστες -με τελεσίδικες καταδίκες- της δολοφονίας του εργάτη από το Πακιστάν, Σαχζάτ Λουκμάν, Διονύσιος Λιακόπουλος και Χρήστος Στεργιόπουλος που καταδικάστηκαν σε 6ετή κάθειρξη.

Οι δράστες -με τελεσίδικες καταδίκες- της επίθεσης στον κοινωνικό χώρο Αντίπνοια που καταδικάστηκαν τώρα σε 6ετή κάθειρξη, Βασίλειος Σιατούνης και Αθανάσιος Στράτος

Ο δράστης επίθεσης στον κοινωνικό χώρο Συνεργείο Θωμάς Μπαρέκας που τώρα καταδικάστηκε σε 6ετή κάθειρξη και 2μηνών φυλάκισης.

Η αστυνομικός Βενετία Πόπορη με καταδίκη 7ετούς κάθειρξης.

Ο θεωρούμενος ως στρατολόγος του Γιώργου Ρουπακιά Νικόλαος Αποστόλου (κάθειρξη 7 ετών).

Ο δράστης -με καταδίκη- της φωτιάς στο μπαρ "Κουαντρό", ιδιοκτησίας πολίτη Καμερούν, Νίκος Παπαβασιλείου που καταδικάστηκε σε 6 χρόνια κάθειρξη.

Και τέλος ο Γεώργιος Τσακανίκας που κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών για συνέργεια στην δολοφονία Φύσσα και καταδικάστηκε σε 6ετή κάθειρξη.

Από τους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής εκτός φυλακής με όρους (20.000 απαγόρευση εξόδου και εμφάνιση δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα) παραμένουν οι: οι Μιχάλης Αρβανίτης, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Ευστάθιος Μπούκουρας, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτρης Κουκούτσης.

Τέλος εκτός φυλακής είναι και οι: Σταύρος Σαντοριναίος, Γεώργιος Σκάλκος, Γεώργιος Δήμου, Θωμάς Μαρίας, Κυριάκος Αντωνακόπουλος, Ιωάννης Καστρινός, Αριστόδημος Δασκαλάκης, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Αναστάσιος Χίλιος, Μαργαρίτα Μικελάτου, Χρήστος- Αντώνιος Χατζηδάκης, Θεόδωρος Στέφας και Θεώνη Σκαρπέλη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα