Βατόπουλος για μέτρα: Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος. Εντατικοί έλεγχοι

Βατόπουλος για μέτρα: Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος. Εντατικοί έλεγχοι

Kαλεσμένος στην εκπομπή Ώρα Ελλάδοςτου OPEN TV βρέθηκε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος σχολίασε τις τρέχουσες εξελίξεις με τον κορωνοϊό στη χώρα μας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως φτάσαμε στο σημείο που όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδο.

Ο κ. Βατόπουλος σημείωσε: «Θα εφαρμοστούν οσονούπω σκληρά μέτρα. Δεν υπάρχει κατανόηση από τον κόσμο για τα μέτρα», ενώ έκανε λόγο για «ραγδαία αύξηση κρουσμάτων».

Παράλληλα, τόνισε: «Υπάρχει ο αναγκαίος συνωστισμός και ο μη αναγκαίος. Φτάσαμε σε ένα σημείο: όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος».

Εντατικοποίηση των ελέγχων και των περιπολιών, για την τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, επιχειρεί η Ελληνική Αστυνομία. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις «κόκκινες» περιοχές της χώρας, όπου τα περιθώρια έχουν στενέψει και πρέπει άμεσα να υπάρξει ύφεση στον αριθμό των κρουσμάτων. Το «μήνυμα» εστάλη από τον ίδιο τον  υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη, όπου το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται έξαρση των κρουσμάτων.

Στη Θεσσαλονίκη έχει παρατηρηθεί έντονα το φαινόμενο των υπαίθριων πάρτι αλλά και των πάρτι σε ταράτσες και υπόγεια. Επίσης, έχει παρατηρηθεί, ιδιαίτερα τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου, συνωστισμός σε πάρκα και πλατείες, μετά τα μεσάνυχτα. Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε σειρά συσκέψεων, προκειμένου οι αστυνομικές δυνάμεις να αυξήσουν τις περιπολίες στα πάρκα και στις πλατείες, όπου παρατηρείται συνωστισμός. Επίσης, δόθηκαν εντολές για αυξημένη επαγρύπνηση για τον εντοπισμό αυτοσχέδιων πάρτι σε σπίτια, υπόγεια και ταράτσες.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε σχετικά: «Θα είμαστε παρόντες σε κάθε πλατεία, σε κάθε περιοχή, σε κάθε αγορά προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με ευθύνη, σε συνεργασία με τους πολίτες, αυτόν τον μεγάλο εχθρό που έχει εμφανιστεί εδώ και λίγους μήνες, στη ζωή μας. Όσοι σέβονται τον εαυτό τους, όσοι νοιάζονται για τον συμπολίτη και τον συνάνθρωπό τους, όσοι αγαπάνε την πόλη, φοράνε μάσκα. Η Θεσσαλονίκη έχει σταματήσει πολλούς εχθρούς. Είναι βέβαιο ότι και τώρα, μπορεί με τις δράσεις της και την ευθύνη των πολιτών της να αντιμετωπίσει αυτόν τον αόρατο εχθρό».

Έκτακτο επιχειρησιακό σχέδιο θα τεθεί σε εφαρμογή και στην Κοζάνη, στα Ιωάννινα, στη Λάρισα και στην Καστοριά, όπου ο αριθμός των κρουσμάτων προκαλεί έντονη ανησυχία. Εκτός των άλλων θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για τη χρήση της μάσκας, καθώς η «εικόνα» που έχουν οι αρμόδιες Αρχές δείχνει ότι υπάρχει «χαλάρωση» σε σχέση με την τήρηση του μέτρου.
Έλεγχοι στην Αττική

Προβληματισμός επικρατεί για την κατάσταση στην Αττική, όπου επίσης η Αστυνομία θα αυξήσει τις περιπολίες της το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στις πλατείες και στα πάρκα αλλά και σε σημεία του κέντρου της Αθήνας (Ομόνοια, Μοναστηράκι, πλατεία Βικτωρίας), με ιδιαίτερα υψηλό επιδημιολογικό φορτίο. Στις περιοχές αυτές θα «επιστρατευτούν» τα ηχητικά των περιπολικών σε ξένες γλώσσες. Παράλληλα, ανοιχτές θα είναι οι «κεραίες» των Αρχών για τον εντοπισμό πάρτι σε σπίτια ή ακόμα και εγκαταλελειμμένα κτίρια.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. για την τήρηση των μέτρων σε δημόσιους χώρους και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Χθες Τετάρτη αστυνομικά μπλόκα στήθηκαν στην πλατεία Πλατάνων στην Κηφισιά, στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά, στη λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου στην Καλλιθέα, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης στην περιοχή του Ελληνικού, στη λεωφόρο Συγγρού, στο ύψος του Φιξ και στην πλατεία Αμερικής στο κέντρο της πόλης.

Σήμερα, Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, αστυνομικά μπλόκα θα στηθούν στα παραπάνω σημεία αλλά και στο Περιστέρι και στην πλατεία Αττικής.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα