Δεκτή η αίτηση αναίρεσης ενός από τους καταδικασθέντες για τη δολοφονία 2 αστυνομικών της ΔΙΑΣ

Δεκτή η αίτηση αναίρεσης ενός από τους καταδικασθέντες για τη δολοφονία 2 αστυνομικών της ΔΙΑΣ

Να γίνει εν μέρει δεκτή η αίτηση αναίρεσης του Ιω. Σαββίδη, ενός εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση δολοφονίας των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ Γιάννη Ευαγγελινέλη και Γιώργου Σκυλογιάννη τον Μάρτιο του 2011 στην περιοχή του Ρέντη, ζήτησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης σήμερα στο Ανώτατο Δικαστήριο, ο εισαγγελέας εισηγήθηκε η δικογραφία ως προς το σκέλος του συγκεκριμένου κατηγορουμενου, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε δυο φορές ισόβια και 66 έτη, να επιστρέψει στο Εφετείο.

Οπως είπε, η αλλαγή του Ποινικού Κώδικα επέφερε τροποποιήσεις και στο αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ως προς το πλαίσιο ποινής. Έτσι, οι εφέτες θα πρέπει εκ νέου να αποφανθούν επί της επιμέτρηση της ποινής του.

Ο συνήγορος του Μαν. Παπαδάκης αναπτύσσοντας τους λόγους της αίτησης αναίρεσης, υποστήριξε πως το σκεπτικό της απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου είναι ελλιπές ως προς τον εντολέα του.

Ειδικότερα, στην αίτησή του, ο κατηγορούμενος που έχει καταδικαστεί για την ανθρωποκτονία των δύο αστυνομικών, υποστηρίζει πως δεν ήταν στο σημείο όταν πυροβολήθηκαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και ότι συμμετείχε μόνο στη ληστεία του περιπτέρου που είχε προηγηθεί.

«Όταν η αστυνομία προέβη σε νόμιμη άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδέσεων, που ενεργοποιήθηκαν τις συγκεκριμένες χρονικές στιγμές στα σημεία της ληστείας και της εμπλοκής των δραστών αυτής με τους αστυνομικούς της ομάδας Δίας, από τις 18.50 έως τις 19.29 την 1 Μαρτίου 2011, αυτός, με την μία από τις δύο τηλεφωνικές συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, που είχε στην κατοχή του επικοινώνησε 22 φορές με τις τηλεφωνικές συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, που είχαν στην κατοχή τους δύο κατηγορούμενοι, που βρίσκονταν εντός του κλεμμένου αυτοκινήτου, πριν, κατά τον χρόνο και μετά, που έλαβε χώρα, η συμπλοκή με τους αστυνομικούς της ομάδας Δίας» ανέφερε ο κ. Παπαδάκης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα