Δίκη Χρυσής Αυγής: Τι προβλέπεται για τις ποινές. Τα ελαφρυντικά που ζήτησαν Ρουπακιάς και Πατέλης

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τι προβλέπεται για τις ποινές. Τα ελαφρυντικά που ζήτησαν Ρουπακιάς και Πατέλης

Την μάχη των ελαφρυντικών δίνουν οι καταδικασθέντες στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Οι δικηγόροι τους ζητούν την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων από το δικαστήριο.

Η υπεράσπιση του Γιώργου Ρουπακιά ζήτησε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου μέχρι και την τέλεση της πράξης αλλά και το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. «Ο Γιώργος Ρουπακιάς, κάθε φορά λέει έκλεισα δυο σπίτια, ένα του Παύλου Φύσσα και ένα το  δικό μου» είπε ο δικηγόρος του στο δικαστήριο και σημείωσε πως ο εντολέας του επί 4,5 χρόνια βρίσκεται κλεισμένος σε ένα διαμέρισμα 50 τ.μ. χωρίς να έχει πολλές φορές ούτε τη δυνατότητα να μεταβεί σε γιατρό.

Βέβαια να θυμίσουμε ότι στην απολογία του στο δικαστήριο ο Γιώργος Ρουπακιάς είχε πει: «Έχει γίνει μια απλή ανθρωποκτονία και… το έκαναν…».

Ο πυρηνάρχης της Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μη εύλογης διάρκειας της δίκης, ενώ πολλοί ήταν οι συνήγοροι  που άφησαν ξεκάθαρες αιχμές για παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας των εντολέων τους και προειδοποίησαν για προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε πριν από λίγο διακοπή  μισής ώρας.

Η δίκη θα συνεχιστεί μετά τη διακοπή με τη συνέχιση των αγορεύσεων των συνηγόρων επί των ελαφρυντικών.  Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι αγορεύσεις για τα ελαφρυντικά που θα ζητήσουν οι καταδικασθέντες πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αντιμέτωπη με φυλάκιση ως 15 έτη η ηγετική ομάδα

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα