Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένοχος ο Γιώργος Ρουπακιάς για τη δολοφονία Φύσσα. Λαοθάλασσα έξω από το Εφετείο. Live

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένοχος ο Γιώργος Ρουπακιάς για τη δολοφονία Φύσσα. Λαοθάλασσα έξω από το Εφετείο. Live

Ένοχος ο Γιώργος Ρουπακιάς για τη δολοφονία Φύσσα ανθρωποκτονία οπλοφορία

Πριν λίγα λεπτά ανέβηκε η έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών

Με απόντες το σύνολο των κατηγορουμένων πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής ξεκινά η εκφώνηση της ιστορικής απόφασης. Κενό ειναι το εδώλιο και του καθ’ ομολογία δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γ. Ρουπακιά, καθώς και των περισσοτέρων κατηγορουμενων στη μεγάλη δίκη. Μεχρι αυτή την ώρα 11 κατηγορούμενοι έχουν εμφανιστεί για να ακούσουν την ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Στην οδό Λουκάρεως βρίσκεται ο «Αίαντας», αύρα νερού για την απώθηση διαδηλωτών

Επτά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το τάγμα εφόδου Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, που αποκάλυψε το βρώμικο πρόσωπο του φασισμού και πεντέμισι χρόνια μετά την έναρξη της δικαστικής διαδικασίας, ήρθε η ώρα των αποφάσεων.

Από τις 08:00 το πρωί διαδηλωτές ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται έξω και γύρω από το Εφετείο.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πάνω από 10.000 διαδηλωτές αυτή τη στιγμή, σε μία έκταση που φτάνει από τη συμβολή της Κηφισίας με την Αλεξάνδρας και μέχρι κάτω από την οδό Ιπποκράτους και την πλατεία Αργεντινής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συγκεντρωμένοι μπορεί να ξεπεράσουν και τις 15.000.

Απλός κόσμος, πολιτικά κόμματα, σωματεία, συνδικαλιστικές ομοσπονδίες, συνδικάτα, αντιφασιστικές πρωτοβουλίες οργανώσεις της αριστεράς, φοιτητές, μαθητές καθώς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν κατακλύσει τους δρόμους έξω και γύρω από το δικαστήριο.

Οι εικόνες είναι εντυπωσιακές: ποτάμια κόσμου βρίσκονται στο δρόμο, κρατώντας πανό και δίνοντας βροντερό παρών κατά του φασισμού.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα