Νέες εικόνες συνωστισμού στην Αττική: Πάρτι με 600 άτομα σε beach bar στα νότια προάστια

Νέες εικόνες συνωστισμού στην Αττική: Πάρτι με 600 άτομα σε beach bar στα νότια προάστια

Νεαροί διασκεδάζουν για ώρες ο ένας δίπλα στον άλλο. Μάσκες και αποστάσεις ανύπαρκτες. Σοκαριστικές εικόνες συνωστισμού, όταν η Αττική βρίσκεται μία ανάσα πριν από την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων, έρχονται στο φως της δημοσιότητας από beach bar των νοτίων προαστίων, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 600.

«Σκεφτείτε ότι ήμουν εκεί με την παρέα μου για πάνω από τρεις ώρες. Το πάρτι ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα. Ήμασταν ο ένας πάνω στον άλλον. Οι υπεύθυνοι δεν τήρησαν κανένα μέτρο προστασίας», σχολίασε στην ιστοσελίδα protothema νεαρός που συμμετείχε στο πάρτι.

«Ήταν τόσα πολλά άτομα που σκέφτηκα να φύγω αλλά δεν το έκανα. Το μετάνιωσα. Σκεφτείτε ένας από όσους συμμετείχαν να είχε κορωνοϊό τι μεγάλη διασπορά θα είχαμε», πρόσθεσε.

Αντίστοιχα πάρτι, όπως λένε νεαροί, διοργανώνονται τις τελευταίες ημέρες σε υπόγεια στα Βόρεια Προάστια. «Στο Μαρούσι γίνεται πάρτι σε κεντρικό σημείο. Πάρτι με αρκετό κόσμο. Είναι σε υπόγειο οπότε δεν φαίνεται κάτι απέξω για να επέμβει η αστυνομία. Και φυσικά κρατάει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Δεν τηρείται το ωράριο που προβλέπει λειτουργία μέχρι τις δώδεκα το βράδυ», συνέχισε άλλος νεαρός.

«Βράζει» η Αττική

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα περιστατικά μολύνσεων σχεδόν διπλασιάστηκαν σε έναν μήνα. Στο μεταξύ, 303 νέα κρούσματα κορονοϊού, 8 νεκροί και 83 διασωληνωμένοι είναι ο ανησυχητικός απολογισμός της χθεσινής ημέρας, με το σύστημα υγείας στην Αττική όπου καταγράφηκαν 167 νέα περιστατικά μολύνσεων να πλησιάζει τα όριά του.

Είναι χαρακτηριστικό πως, οι κλίνες εντατικής θεραπείας για τον κορονοϊό στο λεκανοπέδιο εμφανίζουν πληρότητα 63%, ενώ πανελλαδικά καταγράφονται περίπου 70 εισαγωγές σε κλινικές Covid-19, σε όλη την Ελλάδα. Οι αντοχές του συστήματος υγείας αποτελούν το βασικότερο κριτήριο για την λήψη νέων περιορισμών.

Στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει και τα Γιάννενα, που μέχρι τον Σεπτέμβριο ήταν μία πόλη Covid-free. Έκτοτε, ωστόσο έχει ένα σεβαστό αριθμό κρουσμάτων σε ημερήσια βάση.

Σημαντική ροή κρουσμάτων καταγράφεται και στην Πάτρα, καθώς την τελευταία εβδομάδα εντοπίστηκαν 57 κρούσματα.

Η διασπορά της επιδημίας στην Αχαΐα και στα Ιωάννινα ώθησε τις επιστημονικές και υγειονομικές αρχές στην επιβολή mini lockdown. Από σήμερα και για μία εβδομάδα: η μάσκα είναι υποχρεωτική παντού, οι συναθροίσεις επιτρέπονται μέχρι τα 9 άτομα, ενώ τα καταστήματα θα κλείνουν μετά τις 12. Ταυτόχρονα, αναστέλλονται όλες οι κοινωνικές εκδηλώσεις, ενώ ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός στην εστίαση είναι τέσσερα άτομα ανά τραπέζι.

Τα επόμενα 24ωρα θεωρούνται κρίσιμα, καθώς θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα για τον περιορισμό της διασποράς στην Αττική. Εάν τα πράγματα επιδεινωθούν στο λεκανοπέδιο, το μέτρο που φαίνεται να προκρίνουν οι ειδικοί είναι η χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα