Δερμιτζάκης: Η Ελλάδα έχει μεγάλο αριθμό θανάτων σε σχέση με τα κρούσματα

Δερμιτζάκης: Η Ελλάδα έχει μεγάλο αριθμό θανάτων σε σχέση με τα κρούσματα

Η Ελλάδα έχει μεγάλο αριθμό θανάτων σε σχέση με τα κρούσματα. Πρέπει να μειώσουμε πολύ σοβαρά τα κρούσματα. Δεν είναι λύση το να απαγορεύουμε δραστηριότητες. Πρέπει να μπούμε στον χειμώνα με λιγότερα κρούσματα.

Αυτήν την άποψη διατύπωσε το πρωί της Δευτέρας στο OPEN TV ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

Ο Μ. Δερμιτζάκης πρόσθεσε επίσης, ότι κατά την γνώμη του, υπήρξε πρόβλημα στη διαχείριση του δεύτερου κύματος κορωνοϊού.

«Χάθηκε η επαφή με όσους παίρνουν τις αποφάσεις με όσους πρέπει να τις στηρίξουν. Η πολιτεία προσπαθεί να κάνει μικροδιαχείριση στα περίπτερα, στην ώρα, το οποίο λειτουργεί όταν έχουμε πρωτόκολλα σταθερά, δεν λειτουργεί όταν μιλάμε για έκτακτα μέτρα» είπε και πρόσθεσε: «Η πολιτική έπρεπε να είναι περισσότερο συνολική, κάτι μεγάλο, βαρύ πχ έντονη τηλεργασία σε μεγάλα ποσοστά, μάσκες παντού, κάτι που είναι εύκολο για τον πολίτη να τηρήσει. Ο πολίτης μπερδεύεται με τις διαφορετικές απόψεις».

Τέλος, όπως σημείωσε, τα δύο μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα ώστε να σταματήσει η διασπορά του κορωνοϊού είναι η τηλεργασία και μάσκες παντού για να πειστεί ο κόσμος.

«Είναι εύκολο να εφαρμοστούν και από τους πολίτες. Είμαστε σε κρίσιμο σημείο για δύο λόγους. Πρώτον η κατάσταση στην Αθήνα δεν έχει ελεγχθεί ακόμα και δεύτερον δεν βρίσκουμε πολλά κρούσματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα