Είμαστε πολύ κοντά στο lockdown στην Αττική - Ποια μέτρα θα ληφθούν, αν επιβληθεί

Είμαστε πολύ κοντά στο lockdown στην Αττική - Ποια μέτρα θα ληφθούν, αν επιβληθεί

Στο πόσο κοντά βρισκόμαστε σε ένα νέο lockdown στην Αττική και τι μορφή θα έχει αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής, Νικόλαος Σύψας.

Είμαστε πολύ κοντά, είπε αρχικά ο κ. Σύψας και πρόσθεσε: Η Αττική βρίσκεται στον λεγόμενο «πορτοκαλί συναγερμό». Δηλαδή ένα βήμα πριν τον κόκκινο. Ελπίζουμε να επιδράσουν τα μέτρα που πήραμε πριν από μερικές μέρες ούτως ώστε να μην φθάσουμε στο «κόκκινο». Αν ο κάθε πολίτης κάνει το σωστό, δεν θα πάμε στο κόκκινο για να μην χρειαστεί να πάρουμε τα καταστροφικά μέτρα για την οικονομία μας.

Για να σπεύσει στη συνέχεια να εξηγήσει τι μορφή θα έχει. «Όσον αφορά στο lockdown, το οποίο απεύχομαστε όλοι, διότι θα ήταν καταστροφικό για όλη την κοινωνία. Αν φθάσουμε σε μία τέτοια περίπτωση, τότε αυτό το lockdown θα περιλαμβάνει περιορισμό στις μετακινήσεις. Δηλαδή θα έχουμε κλείσιμο μικρών επιχειρήσεων, κλείσιμο της εστίασης, των σχολείων. Θα έχουμε απαγόρευση μετακινήσεων ειδικά των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων για να μην έχουμε διασπορά ιδίως στο κέντρο της Αθήνας και στα μέσα μαζικής μεταφοράς».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα