Εικόνες αποκάλυψης σε Καρδίτσα και Ιόνιο-Συγκλονίζουν στην Άσσο: Ελάτε να μας ξεθάψετε

Εικόνες αποκάλυψης σε Καρδίτσα και Ιόνιο-Συγκλονίζουν στην Άσσο: Ελάτε να μας ξεθάψετε

Οι νεκροί στη χώρα μας από το πέρασμα της κακοκαιρίας Ιανός είναι μέχρι στιγμής τρεις, ενώ το θρίλερ για τον εντοπισμό της φαρμακοποιού στο Μουζάκι Καρδίτσας συνεχίζεται. Την ίδια ώρα μετά την υποχώρηση των υδάτων οι εικόνες αποκάλυψης στη Θεσσαλία και τα νησιά του Ιονίου κόβουν την ανάσα. Πλέον όλες οι δυνάμεις της ΕΜΑΚ έχουν συγκεντρωθεί στο Μουζάκι, εκεί που εξακολουθεί να αγνοείται μια 43χρονη φαρμακοποιός, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο βοσκών από το Μακρυχώρι Καρδίτσας.

Στα Καλογριανά Καρδίτσας έσπασε το φράγμα ποταμού και πλημμύρισε το χωριό, καθώς φούσκωσε το ποτάμι Πάμισος. Το νερό έφτανε ανά σημεία μέχρι και τους 70 πόντους και κρίθηκε αναγκαία η προληπτική εκκένωση με την Πυροσβεστική να μεταφέρει 7 ηλικιωμένους σε δημαρχείο κοντινής περιοχής για να μην κινδυνέψουν από τα ορμητικά νερά. Ολο το χωριό τέθηκε σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο εκκένωσης και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες είχε σημάνει συναγερμός.

Το σπίτι που έχασε την ζωή του ο 62χρονος στη Καστανιά Καρδίτσας

Στην Καστανιά Καρδίτσας εντοπίστηκε ο τρίτος νεκρός από το πέρασμα του Ιανού, καθώς το σπίτι του καταπλακώθηκε ύστερα από κατολίσθηση πλαγιάς ενός βουνού. Ο άνδρας βρέθηκε νεκρός στα συντρίμμια του σπιτιού του από τους πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας. 

Βιβλική καταστροφή: Πέτρες και λάσπη έθαψαν την Άσσο Κεφαλονιάς

Στην Άσσο Κεφαλονιάς ολόκληρος ο οικισμός θάφτηκε μετά το πέρασμα του Ιανού, ενώ χωρίς νερό και ρεύμα παραμένει για τρίτη μέρα ολόκληρο το νησί. Σοκαριστικές είναι οι περιγραφές των κατοίκων με μία εξ αυτών να συγκλονίζει μιλώντας στο Open TV. «Περιμένουμε να έρθουν να μας ξεθάψουν» είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενη στη θεομηνία τόνισε ότι «από τις 2:00 τα ξημερώματα που άρχισε να βρέχει, σταμάτησε στις 7:00 το απόγευμα της επόμενης ημέρας. Ακούγαμε το βουητό από τους βράχους που διέτρεχαν το χωριό και ήταν συγκλονιστικό...»

εθνος

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα