Ιθάκη: Πλημμυρισμένα σπίτια, βυθίζονται σκάφη, διακόπηκε το ρεύμα

Ιθάκη: Πλημμυρισμένα σπίτια, βυθίζονται σκάφη, διακόπηκε το ρεύμα

Δύσκολη ήταν η νύχτα που πέρασε στην Ιθάκη καθώς το νησί του Ιονίου βρέθηκε κυριολεκτικά στο μάτι του κυκλώνα.

Ο Ιανός έχει φέρει μαζί τους δυνατές βροχές και θυελλώδεις ανέμους που προκάλεσαν πολλά προβλήματα.

Πριν από λίγο ο δήμαρχος της Ιθάκης μίλησε στον ΣΚΑΪ και όπως είπε η νύχτα ήταν εξαιρετικά δύσκολη στο νησί. Σπίτια έχουν πλημμυρίσει (έκανε λόγο για 4-5), στο λιμάνι έχουν βυθιστεί ή κινδυνεύουν να βυθιστούν πολλά σκάφη, η βροχή είναι έντονη και πολλοί δρόμοι έχουν γεμίσει νερά ενώ εδώ και αρκετές ώρες δεν υπάρχει ρεύμα στο νησί.

Όπως είπε ο δήμαρχος της Ιθάκης με δική του εντολή έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των κατοίκων.

  Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ιθάκη ζήτησε ο έπαρχος του νησιού, Θανάσης Λιβιτσάνης καθώς η κακοκαιρία “Ιανός” “χτυπά” τη δυτική Ελλάδα. Μιλώντας τόσο στην ΕΡΤ όσο και στον ΣΚΑΙ το πρωί της Παρασκευής (18.09.2020) είπε πως το νησί δεν έχει ρεύμα, πως υπάρχει γενικό black out και σημαντικές ζημιές, οι οποίες θα αποτυπωθούν μόλις ξημερώσει.

Ο Θανάσης Λιβιτσάνης μίλησε για μεγάλες καταστροφές στην Ιθάκη. Όπως είπε, από τους θυελλώδεις ανέμους που συνοδεύουν τον Μεσογειακό Κυκλώνα, έχουν ξηλωθεί σκεπές, έχουν πλημμυρίσει σπίτια κι έχουν πέσει κολώνες της ΔΕΗ.

Να κηρυχθεί η Ιθάκη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε, μιλώντας στην ΕΡΤ, και ο δήμαρχος Διονύσης Στασινός.

Σε ανάρτησή του στο Facebook μάλιστα, ο δήμαρχος Ιθάκης χαρακτήρισε την κατάσταση «πολύ σοβαρή» και παρακάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις γιατί «οι επόμενες ώρες θα είναι δύσκολες».

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα