Βατόπουλος για κορονοϊό: Δεν έχουμε χάσει το παιχνίδι. Πρέπει να αλλάξουμε στρατηγική

Βατόπουλος για κορονοϊό: Δεν έχουμε χάσει το παιχνίδι. Πρέπει να αλλάξουμε στρατηγική

Έχουμε μια αύξηση και στα περιστατικά με κορονοϊό και στα πιο βαριά περιστατικά, αυτά δηλαδή που διασωληνώνονται, ίσως πρέπει να δούμε εκ νέου τα μέτρα, ανέφερε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

"Δεν είναι μια ραγδαία αύξηση, να πούμε ότι έχει χαθεί το παιχνίδι, αλλά δεν πρέπει να περιμένουμε να αυξηθούν, η στρατηγική πρέπει να αλλάξει άμεσα" πρόσθεσε. "Το πρόβλημα είναι οι διασπορές, οι ομάδες ανθρώπων που κολλάει ο ένας τον άλλον. Εκεί είναι το πρόβλημα. Η επιδημία προχωράει με τις υπερμεταδόσεις. Το έχουμε πει ότι θέλει προσοχή στα γηροκομεία και στους χώρους εργασίας, όπου υπάρχει συνωστισμός" σημείωσε.

Σύσκεψη στο Μαξίμου - Μάσκα παντού;

Σύσκεψη θα έχει σήμερα (11/09) το πρωί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους λοιμωξιολόγους, όπου αναμένεται κριθούν τα νέα, έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, το ενδιαφέρον στρέφεται κυρίως στο αν θα αποφασιστεί η καθολική χρήση της μάσκας. Δηλαδή όλοι οι πολίτες να φορούν μάσκα, όχι μόνο σε κλειστούς χώρους αλλά και στο δρόμο.

Το αυστηρό αυτό μέτρο, ενδεχομένως να μην εφαρμοστεί σε όλη την Ελλάδα, αλλά στις περιοχές όπου η πανδημία χτυπάει κόκκινο.

Μία από αυτές τις περιοχές είναι η Αττική όπου τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έξαρση των κρουσμάτων αλλά και αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων στις εντατικές. Αλλά και σε περιοχές όπως Κιλκίς, Πιερία, Ημαθία και Πέλλα οι οποίες κηρύχθηκαν σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων λόγω κοροναϊού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιστήμονες έχουν εισηγηθεί ξεκάθαρα στην κυβέρνηση την υποχρεωτική χρήση της μάσκας για κάποιο χρονικό διάστημα ώστε να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα