Άνοιγμα των σχολείων: Από μόνη της η μάσκα δεν αποδίδει στο 100%

Άνοιγμα των σχολείων: Από μόνη της η μάσκα δεν αποδίδει στο 100%

Δεν είναι παρακινδυνευμένη η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων, σύμφωνα με τον καθηγητή Αναστάσιο Σπαντιδέα, καθώς η ζωή πρέπει να συνεχιστεί. Τα σχολεία δεν αποτέλεσαν εστίες υπερμετάδοσης κατά το διάστημα του Μαΐου-Ιουνίου, επομένως επιβάλλεται να ανοίξουν τον Σεπτέμβριο.

Ειδικά αναφορικά με τη χρήση της μάσκας, ο καθηγητής σημείωσε σε εκπομπή του Open TV ότι από μόνο του το συγκεκριμένο μέτρο δεν προσφέρει 100% προφύλαξη, καθώς είναι κρίσιμο να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις, να αποφεύγονται οι χειραψίες και οι συνθήκες συγχρωτισμού, ενώ τακτικό θα πρέπει να γίνει το πλύσιμο των χεριών και του προσώπου.

Σχετικά με το ζήτημα της λειτουργίας των τμημάτων σε πλήρη σύνθεση (25 μαθητές ανά αίθουσα), ο καθηγητής αρκέστηκε να δηλώσει ότι θα δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες για την ορθή διαρρύθμιση των αιθουσών, ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις. «Πιστεύουμε ότι οι μαθητές ειδικά των μεγαλύτερων ηλικιών, του Γυμνασίου, του Λυκείου, αλλά και οι φοιτητές, θα τηρήσουν τα μέτρα χωρίς να το δουν ως "παιχνίδι"», συμπλήρωσε σχετικά.

Επιδείνωση τον Αύγουστο και τον Ιούλιο έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, κίνδυνος για γενικό lockdown. Η κατάσταση είναι προς το παρόν ελεγχόμενη, περιπτώσεις υπερμετάδοσης ενδεχομένως να επιβάλουν τοπικά lockdown.

Παράλληλα, ο καθηγητής Καρδιολογίας Κώστας Τούτουζας εκτιμά ότι επικρατεί παγκόσμιος προβληματισμός για την επαναλειτουργία των σχολείων, καθώς πολιτείες στις ΗΠΑ και κρατίδια της Γερμανίας αποφασίζουν να διατηρήσουν κλειστά τα σχολεία τους.

http://www.topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα