Κακοκαιρία στην Εύβοια: Νεκρό μέσα στο σπίτι του εντοπίστηκε νεαρό ζευγάρι

Κακοκαιρία στην Εύβοια: Νεκρό μέσα στο σπίτι του εντοπίστηκε νεαρό ζευγάρι

Οκτώ ψυχές χάθηκαν μέσα στα λασπόνερα και τους ορμητικούς χειμάρρους στην Εύβοια. Το πτώμα που βρέθηκε κοντά στην παραλία του Ωρωπού ταυτοποιήθηκε πως πρόκειται για τον όγδοο νεκρό. Ήταν ο ηλικιωμένος άνδρας που αγνοούνταν από την Κυριακή.

Θρήνος επικρατεί και για το νεαρό ζευγάρι που δεν κατάφερε να βγει από το σπίτι τους που πλημμύρισε στην Αμφιθέα Ευβοίας. Ήταν νιόπαντροι και απολάμβαναν τις διακοπές τους.

Εκείνη την ώρα στην περιοχή επικρατούσε το απόλυτο χάος καθώς το ποτάμι που βρίσκεται πίσω από το σπίτι φούσκωσε. Ο κήπος μετατράπηκε σε λίμνη, τα ορμητικά νερά έσπασαν το παράθυρο και πλημμύρισαν το σπίτι. Η στάθμη του νερού έφτασε σχεδόν τα τρία μέτρα.

Οι ώρες περνούσαν και το ζευγάρι δεν είχε δώσει κανένα σημείο ζωής. Η μητέρα του 42χρονου ανησύχησε και πήγε στο σπίτι να τους βρει. Οι άνδρες της ΕΜΑΚ τους εντόπισαν νεκρούς.

Η Πόπη μόλις 38 ετών και ο άντρας της 42 ετών διατηρούσαν κομμωτήριο στην Καλλιθέα, το οποίο είχαν κλείσει για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

«Τους χώρισαν τα ορμητικά νερά»

Η κ. Μύρνα και ο άντρας της πάλεψαν για να σωθούν. Άκουσαν τη βουή του ορμητικού χειμάρρου και λίγα λεπτά μετά είδαν την καταστροφή να έρχεται κατά πάνω τους.

Όπως είπε αποκλειστικά στο Star και τον Γιάννη Σωτηρόπουλο οικογενιακή τους φίλη «πήραν τον δρόμο για να βγουν προς το Λευκαντί, είδαν ότι είχε νερά και γύρισαν πίσω».

«Βρήκα την κ. Μύρνα και την έβγαλα από τη θάλασσα. Ήταν μαζί με τον σύντροφό της ως ένα σημείο, μετά όμως χάθηκε» πρόσθεσε. Ο κ. Γιώργος έγινε το όγδοο θύμα της φονικής πλημμύρας. Η σορός του ξεβράστηκε στην παραλία των Αγίων Αποστόλων, κοντά στον Ωρωπό.

Θρήνος για το βρέφος

Στα Πολιτικά Ευβοίας η καταστροφή είναι βιβλική. Η περιοχή μετρά τρεις νεκρούς, δύο ηλικωμένους και ένα βρέφος. Ο χαμός του μωρού, οκτώ μηνών, έχει συγκλονίσει τους κατοίκους.

Μόλις έγινε γνωστός ο εγκλωβισμός του παιδιού ένας γείτονας του ζευγαριού, πατέρας κι εκείνος τεσσάρων παιδιών, με αυτοθυσία έσπασε το παράθυρο και μπήκε μέσα στο χάος. Κάτω από έπιπλο που επέπελεε φαίνεται να βρήκε το μωρό, το οποίο δυστυχώς δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

 
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα