Να είναι καλοτάξιδο και αχρείαστο

Να είναι καλοτάξιδο και αχρείαστο

Στη Σύρο η πρώτη θαλάσσια διακομιδή του πλωτού ασθενοφόρου του Λιμενικού.

Την  πρώτη θαλάσσια διακομιδή πραγματοποίησε το υπερσύγχρονο πλωτό ασθενοφόρο του Λιμενικού σώματος που έχει ως βάση για τις Κυκλάδες το λιμάνι της Νάξου.

Πιο συγκεκριμένα το νέο ασθενοφόρο μετέφερε γυναίκα ασθενή 37 ετών απο το νησί της Σερίφου, στο λιμάνι της Σύρου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ  στο Νοσοκομείο της Σύρου.
Ένα αίτημα δεκαετιών παίρνει σάρκα και οστά. Με την ελπίδα να αυξηθεί ο στόλος των πλωτών ασθενοφόρων, ας ευχηθούμε “να είναι καλοτάξιδο και αχρείαστο!
Το ολικό μήκος κάθε σκάφους θα ανέρχεται σε τουλάχιστον 11 μέτρα, ο αριθμός των επιβαινόντων θα είναι τουλάχιστον δέκα άτομα και θα περιλαμβάνει ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο ασθενών εξοπλισμένο με τον ανάλογο ιατρικό – υγειονομικό εξοπλισμό, όπως φορείο, κάθισμα διακομιδής ασθενούς, σανίδα ακινητοποίησης πολυτραυματία, συσκευή ανάνηψης-τεχνητού αερισμού ασθενούς, απινιδωτή, φορητό αναπνευστήρα, συλλογή χειρουργικών εργαλείων, βαλίτσα Πρώτων Βοηθειών.

Ο προμηθευτής – με βάση την πρώτη ενημέρωση – παρέχει εγγυημένη λειτουργία για κάθε σκάφος για τουλάχιστον 6 έτη ή 6.000 ώρες λειτουργίας (ότι συμβεί πρώτο), κατά την διάρκεια της οποίας θα ευθύνεται για την καλή λειτουργία την τεχνική υποστήριξη & συντήρηση του κάθε σκάφους και του εξοπλισμού του.

Τα σκάφη θα μπορούν να επιχειρούν κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες, είτε αυτόνομα ως μονάδες, είτε σε συνεργασία με τα άλλα επιχειρησιακά μέσα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.).

cyclades24

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO