Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στον Δήμο Φαιστού - Κλειστό το δημαρχείο μετά τα 7 κρούσματα

Αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα από τα πρώτα τεστ κορωνοϊού που έγιναν σε υπαλλήλους και δημοτικούς παράγοντες του Δήμου Φαιστού, στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Φαιστού, Γρηγόρη Νικολιδάκη, έχουν εντοπιστεί 7 επιβεβαιωμένα κρούσματα και η ιχνηλάτηση των επαφών τους συνεχίζεται.

Πρόκειται για του δύο αντιδημάρχους που βρέθηκαν θετικοί στον ιό, για το ζευγάρι ηλικιωμένων που ήρθε από την Αθήνα, μίας συγχωριανής τους κι ένα ακόμη ζευγαριού. Να σημειωθεί ότι όλοι τους έχουν ήπια συμπτώματα και παραμένουν σε κατ οίκον περιορισμό.

Όπως αναφέρει το Cretapost.gr, στο Δήμο Φαιστού πρόκειται να μεταβεί σήμερα, Δευτέρα 10 Αυγούστου, η Κινητή Μονάδα Ειδικού Σκοπού του ΕΟΔΥ μετά από αίτημα του Δημάρχου Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη σε συνεργασία με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, την κ. Λένα Μπορμπουδάκη και τον τοπικό βουλευτή κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Κλειστό το Δημαρχείο Φαιστού λόγω του κορωνοϊού

Με απόφαση του Δημάρχου Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη και για προληπτικούς λόγους επίσης, το δημαρχείο Φαιστού έχει ήδη απολυμανθεί από την Παρασκευή.

Η απόφαση ελήφθη σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας με το οποίο βρίσκεται σε διαρκείς επαφές ο Δήμος και ακολουθεί το τυπικό πρωτόκολλο ασφάλειας, όπως έχει εφαρμοστεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος έχει ήδη υποβληθεί σε τεστ το οποίο και ήταν αρνητικό, ενώ περισσότεροι από 20 εργαζόμενοι έχουν μεταβεί στο νοσοκομείο προκειμένου να κάνουν το τεστ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα